Gå direkt till innehåll
Skärmavbild av facebook.com/karlstadskommun.
Skärmavbild av facebook.com/karlstadskommun.

Pressmeddelande -

Karlstads kommuns Facebooksida har nått över 40 000 följare

Karlstads kommun har just passerat 40 000 följare på Facebook. Facebooksidan placerade sig även på andraplats bland svenska kommuner i Kommunikationsanalys mätning av influens i sociala medier under årets första kvartal.

Sedan 2013 har Karlstads kommun varit den kommun/stad i landet som haft flest antal följare på Facebook. Nu ligger vi på en andraplats då Malmö stad nått nästan 43 000 följare. Karlstads kommun har nyligen passerat 40 000 följare.

– Det är roligt att många väljer att följa vår Facebooksida för att hålla sig uppdaterade. Särskilt roligt är det att många av våra följare är aktiva och visar engagemang så att Facebooksidan blir en levande mötesplats, säger Katarina Lindström, kommunikationsdirektör.

– Vi ser det som ett kvitto på att vi gör ett bra jobb och vi fortsätter att göra vårt bästa för att främja dialog och delaktighet och nå Karlstadsborna med relevant information om kommunens verksamheter och service.

Karlstad på andraplats i kommuninfluens

Bland de kommuner som säkrade högst influens på sin närvaro på Facebook under årets första kvartal placerade sig Karlstads kommuns Facebooksida på andraplats, i en effektanalys gjord av bloggen Kommunkationsanalys.se med hjälp av dataanalysföretaget Bumblewing.

Bland 283 kommuner på Facebook fick Karlstad 3 procent av den totala andelen kommuninfluens. Allt över 1 procent anses vara ett mycket gott resultat, skriver Kommunikationsanalys.se.

För mer information kontakta:

Katarina Lindström, kommunikationsdirektör, telefon 070-565 99 37

Lovisa Lagneryd, kommunikationsstrateg, telefon 070-001 84 94

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.