Gå direkt till innehåll
Gymnasieingenjören Noah Molteberg Lundén vann pris för sitt zombie-spel utvecklat för synnedsatta
Gymnasieingenjören Noah Molteberg Lundén vann pris för sitt zombie-spel utvecklat för synnedsatta

Pressmeddelande -

Gymnasieingenjören Noah vann pris för sitt zombie-spel utvecklat för synnedsatta

I fredags gick stapeln för tävlingen ”The Great Summer Pitch” där tävlingsdeltagarna fick pitcha digitala spel som de själva utvecklat och programmerat. En av tävlingsdeltagarna som fick pris för sitt spel var Noah Molteberg Lundén, som studerar till gymnasieingenjör på Karlstads Teknikcenter.

I tävlingen anordnat av det värmländska samhällsprojektet The Great Journey, var elva lag med och tävlade och en av dem var Noah Molteberg Lundén. Noah studerar idag till gymnasieingenjör på Karlstads Teknikcenter och tar under veckan examen från utbildningen Informationsteknik – Mjukvarudesign.

”Kan spelas av synnedsatta, blinda och också av dem utan synnedsättning”

Utbildningen som Noah går är en ettårig förlängning av gymnasiets tekniska program och ger fördjupade kunskaper i digital design, programmering av webbplatser, applikationsverktyg och spel. I och med utbildningens inriktning har Noah kunnat kombinera studier med sitt arbete med spelet ”Blind Survival”.

- Spelet är ett zombie-äventyr som bland annat genom förstärkta ljudeffekter kan spelas av synnedsatta, blinda och också av dem utan synnedsättning. Jag fick själva idén redan i mitt gymnasiearbete, där jag utvecklade system så att en blind person kan utforska en tredimensionell digital värld. Jag började sedan på min fritid arbeta med spelet Blind Survival och i samband med min pågående gymnasieingenjörsutbildning fick jag möjlighet att arbeta med spelet bland annat under min praktik, säger Noah.

- Som examensarbete på gymnasieingenjörsutbildningen valde jag sedan att arbeta för att väcka intresse för spelet med en trailer, hemsida och ett forum-inlägg på ljudspelsforumet Audiogames.net, vilket har resulterat i att spelet nu har cirka 1000 nedladdningar, fortsätter Noah.

Under fredagens tävling tilldelades Noah och hans spel en andra placering och vann 40 000 kronor i syfte att kunna fortsätta utveckla spelet.

- Det är jätteroligt att spelet blev så väl mottaget! Jag är själv synnedsatt och tycker att det saknas liknade spel på marknaden. Tanken är nu att jag efter min examen från gymnasieingenjörsutbildning ska fortsätta att utveckla spelet och sedan släppa spelet på marknaden inom ett år, avslutar Noah.

För mer information kontakta:

Ebba Persson, kommunikatör Karlstads Teknikcenter, 054 540 45 67

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.