Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Fyra olika verksamheter kommer erbjuda mat och fika sommaren 2021. Bild: Shutterstock

Klart för mat och fika på Skutberget

Nu är det klart vilka som kommer sälja mat och fika från food trucks på Skutberget under sommaren. Utbudet blir väldigt bra och varierat.

Bild från när vårblommorna planterades ut i Stadsträdgården. Dessa penséer skänks nu bort till Karlstadsborna.

Nu är sommarblommorna på väg ut – och Karlstadsborna får ta över vårblommorna

Karlstads kommuns växthus är nu fulla av sommarblommor. På onsdag plockar parkarbetarna upp vårblommorna ur Karlstads rabatter och skänker bort dem till Karlstadsbor som vill ge penséer, tulpaner och påskliljor ett nytt hem.
Totalt 11 000 sommarblommor kommer att smycka Karlstad och övriga tätorter i kommunen i år. De finns nu i Karlstads växthus och ska börja planeras ut under nästa vecka. Fö

Kommunstyrelsen i korthet den 1 juni

Kommunstyrelsen i korthet den 1 juni

Strategisk plan och budget 2022-2024 klubbades i kommunstyrelsen som också sa ja till att skicka ut förslaget på ny översiktsplan på samråd.

Pressinbjudan 2 juni: inför skolavslutning och student

Pressinbjudan 2 juni: inför skolavslutning och student

Covid -19 gör att student och skolavslutning kommer att se annorlunda ut även i år. Utifrån de förutsättningar som finns så kommer vi att tillsammans med elever och vårdnadshavare göra de här dagarna till någonting fint och minnesvärt även denna gång!

Karlstads kommuns personal programmerar de nya robotgräsklipparna.

Robotar tar över grönytor

Stora åkergräsklippare byts nu mot små robotgräsklippare i Karlstads kommuns senaste försök att minska sina utsläpp. 11 robotgräsklippare har införskaffats som varje dag ska klippa ett 50-tal ytor på prov. Faller försöket väl ut kommer kommunen att skaffa fler robotgräsklippare.
Försöket med robotgräsklipparna handlar om att kommunen vill minska sina utsläpp men även om att bli mer effektiva oc

Sjungande elever på Kulturskolan.

Våryra på Kulturskolan

I helgen hade Kulturskolan sin årliga Våryra som är skolans höjdpunkt och avslutning där eleverna får visa upp vad de lärt sig under det gånga läsåret. Även detta år fick våryran bli en digital variant.

SÄG:s stora kör livesände även en valborgskonsert som nu har över 11000 visningar på Facebook.

Sundsta-Älvkullegymnasiet livesänder konsert från Sandgrundsudden

Med doft av vit syrén
Onsdag den 2 juni klockan 17:00 sänder Sundsta-Älvkullegymnasiet en 15 minuter lång konsert med doft av vit syrén, direkt från Sandgrundsudden i Karlstad.
Musikeleverna i skolans stora kör sjunger då sånger i det fria under ledning av Petter Josteus, musiklärare.
– Vi vill skapa tillfällen för musikaliska aktiviteter. Det här är ett sätt att få sjunga tillsammans på

Asfalteringen pågår fram till och med hösten 2021.

Ny beläggning på kommunens bil- och cykelvägar

Årets beläggningsarbete är i full gång. I år satsas det 35 miljoner på beläggning av kommunens bil- och cykelvägar. 25 kilometer bilväg och 11 kilometer gång- och cykelväg får ny asfalt.

Glada barn på Västerstrandsskolan firar Generation Pep certifieringen ute på skolgården.

Västerstrandsskolan har blivit certifierad som en Generation PEP skola

Västerstrandsskolan blir första grundskolan i Karlstads kommun att certifieras som en Generation PEP skola. Det innebär att skolan aktivt och systematiskt arbetat med fysisk aktivitet och hälsosamma måltider. Idag firade skolan med att hissa sin generation PEP-flagga och belönades också med ett diplom signerat Generation Peps verksamhetschef Carolina Klüft och en av initiativtagarna, H.K.H. Prins

Marika Rudolphi och Jenny Åhfeldt tar båda examen från utbildningen Processtekniker.

112 nyexaminerade från Yrkeshögskolan i Karlstad är redo för arbetslivet

Idag tar 112 studenter examen från Yrkeshögskolan i Karlstad, som bedrivs av Karlstads Teknikcenter. Studenterna som studerat allt från vårdadministratör till automationsingenjör är nu redo att ta steget ut i arbetslivet och många har redan nu blivit erbjudna arbete.
Under flera tillfällen idag hålls examensceremonier för studenter på sju av skolans yrkeshögskoleutbildningar. Under ceremoniern

Nio nya ställplatser för husbil i Karlstad i år. Bild: Shutterstock.com

Nya ställplatser för husbil i Karlstad

Nu finns det nio nya ställplatser för husbil i Karlstads centrala delar inför sommarsäsongen 2021. Det finns även gott om parkeringsplatser för husbilsbesökare som vill stanna till för ett kortare besök i staden.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.