Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Uppsägning av arrendatorer på Skutberget återkallas

Uppsägning av arrendatorer på Skutberget återkallas

Teknik- och fastighetsnämnden har via ett ordförandebeslut idag beslutat att ta tillbaka sina uppsägningar av de arrendatorer som har bostadsarrendeavtal på Skutberget. Uppsägningarna har sedan tidigare hänskjutits till hyres- och arrendenämnden för prövning.

Astrid Ojala Ahlgren, Saga Salomonsson och Manga Nohrén Brus ser fram emot att få bjuda på musik digitalt.

Sundsta-Älvkullegymnasiet livesänder konsert

This is it! Onsdag den 26 maj klockan 18.30 livesänder Sundsta-Älvkullegymnasiets musikelever sin avslutningskonsert "This is it". Eleverna utlovar musik från både olika tider och genrer - ett perfekt sätt att förflyttas till olika platser med hjälp av musiken.
Sista konserten tillsammans
Efter tre år tillsammans ska musikeleverna summera sin gymnasietid på Sundsta-Älvkullegymnasiet. 
- D

Skylt om promenadäng vid grönyta på Orrholmen.

Gräsmattor omvandlas till promenadängar för ökad biologisk mångfald

I sommar kommer Karlstads kommun att låta gräset växa på flera platser runt om i kommunen för att ge insekter och blommor en chans att frodas. Istället för att klippa traditionella gräsmattor kommer kommunen att klippa gångar eller mindre ytor där allmänheten kan promenera eller bara hänga.
Omvandlingen från kortklippt gräsmatta till promenadäng sker för att gynna den biologiska mångfalden o

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i korthet den 19 maj

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i korthet den 19 maj

På majnämnden godkändes budgetuppföljning med helårsprognos efter 4 månader, Johan Kullander utsågs till skolchef inom gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ansvarsområde och två politiska initiativ presenterades.

Det är bara vatten. Det allra viktigaste vi har. Fotograf: Mathilda Lindqvist.

Tillsammans tar vi ansvar för hållbar vattenanvändning

Karlstads kommun och Hammarö kommun går ihop med över 100 kommuner och vatten- och avloppsorganisationer (VA) i Sverige i en kampanj för att kommunicera vattnets värde och ge tips för en mer hållbar vattenanvändning. Vatten är vår viktigaste naturresurs och vi kan inte längre slösa med vårt viktigaste livsmedel.

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 19 maj

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 19 maj

Budgetuppföljning med helårsprognos och redovisning av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS. Det var några av de ärenden som behandlades på vård- och omsorgsnämndens möte den 19 maj.
Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.
Budgetuppföljning efter fyra månader
Alla nämnder ska göra en bud

Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden den 19 maj

Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden den 19 maj

Stadsbyggnadsnämnden har givit ett antal bygglov både till privatpersoner och för större byggprojekt. En idrottshall i Skåre, en skola vid Rosenborgs herrgård samt ett flerbostadshus i Molkom hör till de projekt som beviljades bygglov. Nämnden antog även detaljplan för bostadskvarteret Letten inom Rud där det nu kan byggas två 12-våningsbyggnader och totalt cirka 100 nya bostäder.

Stöd till särskilt utsatta i spåren av corona

Stöd till särskilt utsatta i spåren av corona

I dag beslutade arbetsmarknads- och socialnämnden om extra stöd till föreningar i Karlstad ämnat för aktiviteter riktade till särskilt utsatta i spåren av pandemin.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.