Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Marie Hammarberg, kurator och Anna Enström, skolöverläkare på barn- och ungdomsförvaltningen, har arbetat fram Hälsoutbildningen

Så arbetar Karlstads kommun med att stärka barn och ungdomars psykiska hälsa

Färre sociala kontakter, inställda fritidsaktiviteter, andra rutiner och distansundervisning för vissa har satt spår hos barn och ungdomar under pandemin. Därför fokuserar barn- och ungdomsförvaltningen särskilt på det förebyggande arbetet kopplat till psykisk hälsa det kommande läsåret.

Arbetet på äventyrslekplatsen står stilla

Ingen äventyrslekplats på Skutberget till sommaren

Föreningen Skutbergets Wenner har lämnat in ett överklagande av länsstyrelsens beslut där föreningens överklagande gällande strandskyddsdispens avslogs. I överklagandet ber föreningen också om två veckors förlängd tid för att lämna in ett fullständigt överklagande. Detta innebär att lekplatsen inte kan byggas färdigt förrän tidigast till hösten om mark- och miljödomstolen fattar samma beslut som l

Coronapandemin har bidragit till svagare måluppfyllelse på gymnasieskolorna

Coronapandemin har bidragit till svagare måluppfyllelse på gymnasieskolorna

Resultatet för årets gymnasieelever visar på en svagare måluppfyllelse för årskurs ett och årskurs två. På Tingvallagymnasiet är bedömningen att i år finns risk att färre kommer nå en gymnasieexamen jämfört med år 2020.
Coronapandemin har bidragit till en så kallad studieskuld i gymnasieskolan.
- Lärare och elever har arbetat hårt tillsammans för att eleverna ska nå så långt som möjligt i s

Karlstad är Sveriges tredje bästa miljökommun – Karlstads analys

Karlstad är Sveriges tredje bästa miljökommun – Karlstads analys

Karlstads kommun hamnar på 3:e plats av 290 i årets kommunrankning som görs av tidningen Aktuell Hållbarhet. Här är en fördjupning av Karlstads resultat och en intervju med Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlstads kommun.
Karlstads resultat är en förbättring jämfört med plats 10 i förra årets rankning. Dessutom är det den bästa placeringen hittills under de 13 år rankninge

Pressinbjudan: Hälsofrämjande insatser för att stärka barn och elevers psykiska hälsa i Karlstads kommun

Pressinbjudan: Hälsofrämjande insatser för att stärka barn och elevers psykiska hälsa i Karlstads kommun

Några av de viktigaste friskfaktorerna för psykisk hälsa hos elever är att de trivs i skolan och har gymnasiebehörighet efter genomförd grundskoleutbildning. Barn- och ungdomsförvaltningen arbetar systematiskt med förebyggande och främjande insatser för att stärka den psykiska hälsan hos barn- och ungdomar - men i och med pandemin krävs ytterligare åtgärder.

Oberoende granskning av Stadshusförsäljningen klar

Oberoende granskning av Stadshusförsäljningen klar

Kommunfullmäktige borde ha fattat beslutet om att sälja Stadshuset i Karlstad och alla bud borde ha utretts ordentligt. Det är några av slutsatserna i den oberoende granskning av försäljningen som gjorts av advokatbyrån Dnovo.

Svetsande student på utbildningen Industrirörtekniker

Karlstads Teknikcenter investerar i yrkeshögskoleutbildningen Industrirörtekniker

Karlstads Teknikcenter, som bland annat bedriver Yrkeshögskolan i Karlstad, har under våren flyttat sin verksamhet för utbildningen Industrirörtekniker. Flytten har gått till nya lokaler, vilket är en satsning för att möta både utbildningens och arbetsmarknadens behov.  
Den nya lokalen, som är belägen vid Valmets industriområde, är större än tidigare lokal och har renoverats och försetts med n

Naturutmaningen passar stora som små.

Naturutmaningen tillbaka – med fler leder och ut i Vänerskärgården

Karlstads kommuns tävling Naturutmaningen från förra året är nu tillbaka. Kommunen har placerat ut bokstäver längs utvalda leder runt om i kommunen och utmaningen går ut på att hitta bokstäverna och pussla ihop rätt ord. Nytt för i år är bland annat fler barnanpassade leder och en ny tävlingskategori för de som åker båt.
Naturutmaningen blev en populär sysselsättning förra året när kommunen fö

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.