Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Hälsofrämjande insatser för att stärka barn och elevers psykiska hälsa i Karlstads kommun

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Hälsofrämjande insatser för att stärka barn och elevers psykiska hälsa i Karlstads kommun

Några av de viktigaste friskfaktorerna för psykisk hälsa hos elever är att de trivs i skolan och har gymnasiebehörighet efter genomförd grundskoleutbildning. Barn- och ungdomsförvaltningen arbetar systematiskt med förebyggande och främjande insatser för att stärka den psykiska hälsan hos barn- och ungdomar - men i och med pandemin krävs ytterligare åtgärder.

Vi bjuder in till digital pressträff för att presentera barn- och ungdomsförvaltningens riktade insatser framöver. Bland annat satsar elevhälsan på en hälsoutbildning som lanseras nästa termin och riktar sig till både förskola och grundskola. Elever kommer genom denna satsning att få lära sig mer om- och reflektera över saker som rör både fysisk och psykisk hälsa – bland annat stresshantering, hantering av oro och ångest, kost och sömn. Syftet med hälsoutbildningen är att främja god fysisk och psykisk hälsa både under och efter pandemin.

Känn dig varmt välkommen att höra barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström, skolöverläkare Anna Enström och kurator Marie Hammarberg prata om riktade insatser för psykisk hälsa i förskola och skola!

Dag: Onsdag 12 maj

Tid: 11.00-12.00

Plats: Digital pressträff via Teams. Klicka här för att delta i mötet. Vid problem att ansluta ta kontakt enligt uppgifter nedan.

För mer information kontakta:

Amanda Karlsson, kommunikatör, 054-540 35 20 / 070-001 88 43

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.