Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Förstärkta insatser under valborg

Förstärkta insatser under valborg

Nu förstärker Karlstads kommun sina insatser inför Valborg för att kunna ingripa om det uppstår fester och trängsel. Våren är en tid då vi generellt träffar släkt och vänner för att fira och festa tillsammans, men i år är det inte läge. Smittspridningen är hög i Karlstad och därför görs en rad åtgärder för att dämpa den allmänna oron och skapa förutsättningar för ett tryggt valborgsfirande.

Bilden föreställer en pollare vid övergångsställe.

Tillgänglighetsarbetet i gatumiljön fortsätter

Sedan 2015 arbetar Karlstads kommun med flera olika typer av tillgänglighetsanpassningar i gatumiljöer. För att arbetat ska gå så smidigt som möjligt uppmanar kommunen fastighetsägare att bidra till arbetet.

Fler barn på Sundstalägret i år

Fler barn på Sundstalägret i år

(Rätt version, beklagar och ber er bortse från tidigare version) 300 barn i Karlstad erbjuds i sommar möjligheten att delta på Sundstalägret, ett dagläger för barn mellan 6 och 12 års ålder. Det är 100 fler än förra året, då coronapandemin gjorde det nödvändigt att dra ner på antalet barn. I år har man löst en del av problemet genom att lägga till en extra lägervecka.

Bild från senaste reduktionsfisket i Sundstatjärnet 2019

Fisk flyttar för att göra Sundstatjärnet friskare

På onsdag 28 april kommer många av fiskarna i Sundstatjärnet få flytta till Klarälven. Det är ett så kallad reduktionsfiske som kommunen genomför för tredje gången. Syftet är att på sikt förbättra vattenkvaliteten och minska förekomsten av algblomningar.

Familjehemmens dag 27 april

Familjehemmens dag 27 april

För första gången anordnas en nationell familjehemmens dag och planeras att genomföras varje år på samma datum för att uppmärksamma familjehemmens viktiga roll för barn som behöver stöd.

Illustration av Karlstad.

Karlstad ökar i mätningen av service till företag

Karlstad får ett gott betyg i Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) mätning av företagarnas nöjdhet med kommunen. Årets NKI-resultat (nöjd kund-index) för Karlstads kommun är NKI 77 och innebär att Karlstad placerar sig på plats 45 bland Sveriges kommuner som deltar i mätningen.

Vandringsled runt Sandbäckstjärn blir tillgänglig för alla

Vandringsled runt Sandbäckstjärn blir tillgänglig för alla


Underlaget ska bli framkomligt med rullstol, fyra bryggor ska renoveras och det kommer bli totalt fyra grillplatser. Nu börjar arbetet med att tillgänglighetsanpassa den 1,8 km långa vandringsleden runt Sandbäckstjärn vid Norra fältet.
- Vi vill att alla ska ha tillgång till Karlstads fina natur, oavsett förutsättningar och färdmedel. Det blir ett lyft för alla Karlstadsbor att utveckla en

Avloppsledning blockerar del av Dingelsundsfåran

Avloppsledning blockerar del av Dingelsundsfåran

En avloppsledning som ska ligga på botten i Dingelsundsfåran har flutit upp och ligger precis under ytan. Den gör det svårt för båtar att passera platsen. Ledningen ligger strax väster om bron mellan Dingelsundet och Hammarö.
Karlstads kommun har under lördagskvällen placerat ut bojar för att markera platsen.
- Mindre båtar kan ta sig förbi på sidorna men större djupgående båtar kommer ta i

Bild från Tengbom som visar de planerade bostäderna i Älvenäs

Nya bostäder i Älvenäs och Tullholmen

Nu är det klart att det ska bli fyra nya hyresrätter i Älvenäs och efter det tar omkring 75 bostadsrätter form i Tullholmen i centrala Karlstad. Byggnationen är en del av kommunens dubbla markanvisning som går ut på att ett bolag bygger i någon av Karlstads mindre tätorter för att få bygga i ett centralt läge.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.