Gå direkt till innehåll
Så firar Karlstads kommuns förskolor och skolor sommaravslutning och student

Pressmeddelande -

Så firar Karlstads kommuns förskolor och skolor sommaravslutning och student

Sommar- och skolavslutningar inom förskolan, grundskolan och gymnasiet kommer att firas annorlunda även i år. Studenten kommer att livesändas precis som förra året.

Många av barnen och eleverna i Karlstads kommuns förskolor och skolor ser fram emot sommarlov och skolavslutning. Det är viktigt att de här dagarna blir bra och minnesvärda och därför planerar Karlstads kommun för skolavslutningar och studentfiranden där risken för spridning av covid-19 minimeras men där sommarlovskänslan fortfarande finns kvar.

Avslutningar inom förskolan och skolan

Sommaravslutningar och skolavslutningar i Karlstads kommuns kommunala förskolor och grundskolor kommer enbart firas tillsammans med barn och elever. Vårdnadshavare och anhöriga kommer inte att bjudas in. Avslutningarna i förskolan och skolan kommer också enbart att ske klassvis/avdelningsvis.

- Ännu en skolavslutning kommer att präglas av pandemin och det är självklart att vi måste ta ansvar och minimera smittorisken. Även om många hade önskat att vi kunnat ha ett firande där fler samlas så vet jag att alla som arbetar på skolorna och förskolorna runt om i kommunen kommer att göra allt för att barnen och eleverna ska få en minnesvärd dag, säger Niklas Wikström, ordförande barn- och ungdomsnämnden.

  Ett ansvarsfullt och livesänt studentfirande

  Årets studentfirande livesänds precis som förra året där vänner och anhöriga som inte kan delta på plats kan följa utspringet hemifrån. Studenterna kommer att springa ut klassvis och tas emot av ett begränsat antal anhöriga utomhus.

  Vår ambition är självklart att göra den här dagen så högtidlig och minnesvärd som det bara går trots pandemin, säger Alexander Torin, ordförande gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

  För mer information kontakta:

  Maria Kjällström, skoldirektör, barn- och ungdomsförvaltningen, 054-540 39 82
  Niklas Wikström (L), ordförande barn- och ungdomsnämnden, 070-001 82 00
  Birgitta Larsson, skoldirektör gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, 054-540 13 64
  Alexander Torin (M), ordförande gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, 072-717 58 71

  Ämnen

  Taggar

  Regioner