Gå direkt till innehåll
Start för Familjekompis – ett sätt att umgås över kulturgränserna

Pressmeddelande -

Start för Familjekompis – ett sätt att umgås över kulturgränserna

Familjekomps är en möjlighet för etablerade och nya svenska familjer att lära känna och öka förståelsen för varandra.

Projektet är ett samarbete mellan studieförbundet Bilda och Karlstads kommun och vill skapa förutsättningar för nya svenska familjer och etablerade svenska familjer att lära känna varandra. Alla typer av familjekonstellationer är välkomna att anmäla sig. Familjer som är nya i Sverige paras ihop med familjer som har bott här länge.

  • Det är jätteviktigt att vi som bott länge i Sverige och de som kommer från andra håll i världen lär känna varandra och delar erfarenheter. Det ger nya perspektiv för oss alla, säger Per-Inge Lidén, ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.
  • Att matcha familjer under en pågående pandemi är förstås en rejäl utmaning, så nu letar vi efter familjer som vill vara med när pandemi och restriktioner lättar. Det finns även möjlighet till digitala träffar, säger Eva Lindberg, nätverkssamordnare i Karlstads kommun.

För mer information kontakta:

Per-Inge Lidén, ordförande arbetsmarknads- och socialnämnden. Telefon: 070-001 82 71.

Eva Lindberg, nätverkssamordnare Karlstads kommun. Telefon: 070-020 84 29.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.