Gå direkt till innehåll
Svetsande student på utbildningen Industrirörtekniker
Svetsande student på utbildningen Industrirörtekniker

Pressmeddelande -

Karlstads Teknikcenter investerar i yrkeshögskoleutbildningen Industrirörtekniker

Karlstads Teknikcenter, som bland annat bedriver Yrkeshögskolan i Karlstad, har under våren flyttat sin verksamhet för utbildningen Industrirörtekniker. Flytten har gått till nya lokaler, vilket är en satsning för att möta både utbildningens och arbetsmarknadens behov.  

Den nya lokalen, som är belägen vid Valmets industriområde, är större än tidigare lokal och har renoverats och försetts med ny modern utrustning. Med större yta och ny utrustning får utbildningen högre kvalitet och kan bättre följa branschens utveckling. 

Får högre kvalitet och möter arbetsmarknadens behov

Yrkeshögskolans utbildningar får bara finnas om arbetsmarknaden har ett efterfrågat behov av de kunskaper som utbildningarna ger. Det aktuella behovet av industrirörtekniker är stort och i och med investeringen, som kommer att landa på cirka 6 miljoner kronor, har Karlstads Teknikcenter möjlighet att fortsätta förse arbetsmarknaden med kunskaper inom rör och svets.

- I och med denna satsning kan vi följa utvecklingen i branschen och erbjuda en ännu högre kvalitet på utbildningen. Vi kan också se över möjligheten att öppna upp för ytterligare utbildningar inom rör och svets, som till exempel uppdragsutbildningar för företag, säger Henrik Degert Grahn, rektor på Karlstads Teknikcenter.

Närmare samarbete med branschen

Yrkeshögskoleutbildningen Industrirörtekniker är en tvåårig kvalificerad utbildning där studenterna får kompetenser i att arbeta med svets och montering av rör som utsätts för högt tryck. Utbildningen består av 20 veckors Lärande i arbete (praktik), vilket studenterna genomför på olika företag inom branschen.

- Det är väldigt positivt att Karlstads Teknikcenter investerar i en utbildning inom vår bransch! Nu efter flytten är utbildningen geografiskt närmare oss inom branschen, vilket öppnar upp för ett ännu bättre samarbete mellan oss företag och skolan, säger Peter Jansson, projektledare på Caverion.

- Nu, med ny teknik och miljö som ännu bättre matchar vårt arbete i branschen kommer utbildningen vara mer kvalitativ och följa utvecklingen inom vår bransch. De studerande kommer lättare att kunna slussas in i vår vardag och möta de behov vi har, vilket är mycket positiv då vi ser ett fortsatt behov av de erfarenheter och kompetenser som studenterna får genom utbildningen, avslutar Peter.

    Mer information om Yrkeshögskolan i Karlstad hittar du på karlstad.se/yh. Ansökan för höstterminens utbildningar är öppen fram till och med 16 maj.

    För mer information kontakta:

    Henrik Degert Grahn, rektor Karlstads Teknikcenter, 054 540 14 34

    Ebba Persson, kommunikatör Karlstads Teknikcenter, 054 540 45 67

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kommunen med den glada solen som symbol

    I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.