Gå direkt till innehåll
Örsholmens badplats utan brygga.
Örsholmens badplats utan brygga.

Pressmeddelande -

Stor permanent badbrygga kommer till Örsholmens badplats på måndag

Karlstads kommun installerar nu en permanent badbrygga på Örsholmen. Bryggan större än alla andra badbryggor vi har i kommunen idag och för tankarna till den brygga som fanns på Örsholmsbadet på 1970- och 1980-talet.

Möjliggör för vinterbad

Bryggan är H-formad med två 50 meter långa bryggor som binds ihop av en 25 meter lång brygga i mitten. Den kommer ska ligga i året runt så att kommunen möjliggör för vinterbad.

- Vinterbad har blivit mer och mer populärt de senaste åren och vi har fått flera önskemål om att göra iordning platser för detta. Med dessa bryggor möjliggör vi för bad året runt och att sitta och knyta på sig skridskor på vintern, säger Marianne Fröding, ansvarig för bad och båt på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Lättare för motionssimmare

Att bryggan på Örsholmen är H-formad innebär att den bildar två simbassänger på 25 meter vilket gör att man kan motionssimma och ta simmärken på en uppmätt bana.

- Att vi möjliggör simträning i mörkt vatten också en del i vårt arbete med vattensäkerhet i stort. Karlstads kommun är sedan 2018 certifierade som En vattensäker kommun där vi hela tiden försöker arbeta för simkunnighet och säkerhet vid alla våra vatten, säger Marianne Fröding.

Vill utveckla Örsholmens badplats

Den nya bryggan liknar den brygga som fanns Örsholmsbadet på 1970- och 1980-talet. Även om det inte är aktuellt att återinföra de stora bassängerna från förr vill kommunen fortsätta att utveckla Örsholmens badplats.

- Vi vill återskapa lite av hur det såg ut förut och ser nu över hur vi kan fortsätta att utveckla Örsholmens badplats. Den här bryggan är ett första steg i att skapa en ännu bättre badplats för Karlstadsborna, säger Marianne Fröding.

Örsholmens brygga installeras på måndag

Den nya H-bryggan börjar installeras på måndag 7 juni. Arbetet beräknas ta hela måndagen och kanske fortsätta in på tisdagen.

Även permanent brygga på Orrholmen

Även Orrholmens badplats har i dagarna fått en permanent badbrygga. Den är L-formad och är ungefär lika stor som den tidigare. Även denna kommer att ligga kvar året runt för att underlätta för vinterbadare och skridskoåkare i Mariebergsviken.

För mer information kontakta:

Marianne Fröding, ansvarig för bad och båt, teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 68 90

(Annica Granlund, kommunikationsstrateg på teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 68 66)

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.