Gå direkt till innehåll
Markarbeten inför bygget av nya Skattkärrsskolan under sommaren

Pressmeddelande -

Markarbeten inför bygget av nya Skattkärrsskolan under sommaren

Skattkärrskolan har behov av större lokaler och ska byggas ut, byggas om och renoveras. Under sommaren påbörjas förberedande markarbeten inför byggstarten till hösten.

Ett helt nytt hus ska byggas i två plan som ska sammanlänka två av de befintliga byggnaderna som Skattkärrsskolan använder idag. Resultatet blir en stor sammanhängande byggnad med plats för 525 elever. I utemiljön bevaras den tidigare strukturen men den uppdateras med nya ytskikt, lekredskap och naturinslag.

Förberedelserna startar 12 juni

Det 12 juni påbörjas arbetet med att ta ner träd för att göra plats för den nya skolbyggnaden. Arbetet görs under helgen för att inte behöva fälla träd när fritidsverksamheten är i gång på skolan. Ett antal stockar kommer att återbrukas i den nya utemiljön. Den 14 juni levereras och monteras nya paviljonger som ska användas som ersättningslokaler under byggtiden.

Markförberedande sprängning 

Sprängningsarbeten kommer att utföras under vecka 25-28. Veckan innan midsommar påbörjas förberedande arbeten inför sprängningsarbetet som kommer pågå under två veckor efter midsommar. Arbetstiderna för arbetet är 07.00-17.00 måndag till fredag. Sprängningsarbetet kommer innebära omkring tre smällar per dag i två veckor. 

Ny uppvärmning med bergvärme

Bergvärme ska installeras och ersätta skolans gamla uppvärmning med pelletspanna. Tjugofem djupa hål borras i grusplanen med start den 21 juni. Arbetet beräknas pågå vecka 25-30. Ett brummande ljud kommer att höras under tiden för arbetet. Grusplanen kommer att återställas när installationen är klar.

Byggtrafik på gång- och cykelväg

Byggtrafik kommer att förekomma på gång- och cykelvägen som går från idrottsplatsen till Skattkärrsvägen. Entreprenören kommer att ha god uppsikt och hålla låg hastighet. Skyltar sätts upp på plats. När det jobbet är klart tar bygget semester och arbetena återupptas igen vecka 32.

- Vårt mål är att allt ska flyta på bra så att vi kan hålla nere störningarna i området under markförberedelserna, säger projektledare Jonas Haglund.

Spadtag för bygget planeras efter sommaren.

Läs mer om projektet på karlstad.se/nyaskattkarrsskolan

För mer information kontakta:

Jonas Haglund, projektledare, 054-540 67 72

(Stefanie Myrin, kommunikatör, 054-540 46 88)

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.