Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Hög gymnasiebehörighet för Karlstads kommunala grundskolor

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Hög gymnasiebehörighet för Karlstads kommunala grundskolor

Trots ett ovanligt år med många utmaningar och omställningar visar eleverna i årskurs nio upp mycket goda kunskapsresultat.

Under året har särskilda insatser riktats mot årkurs 9 viket har gett resultat genom en högre andel elever som är behöriga till gymnasiet än förra året.

- Det känns extra glädjande eftersom vi vet att gymnasiebehörighet är en av de viktigaste skyddsfaktorerna för våra ungdomar, säger Johan Sjövall, utbildningschef för grundskolan.

- Rektorer, lärare och elever har gjort ett fantastiskt jobb under detta speciella läsår och det har verkligen gett resultat, säger Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

För att säkerställa att de goda resultaten håller i sig är en av höstens satsningar lovskola för elever i årskurs 6 och 7 som vill boosta sina kunskaper ytterligare. Det är en utökning av lovskolan som liksom tidigare erbjuds elever i årkurs 8 och 9.

- Vi har under flera år haft höjda elevresultat som det yttersta målet för vårt arbete och vid varje vägskäl har vi prövat hur besluten bäst kan gynna eleverna, säger Maria Kjällström, skoldirektör.

Niklas Wikström, Maria Kjällström och Johan Sjövall berättar mer om resultat och gymnasiebehörighet, lovskola och elevhälsans utökade arbete.

Dag: Måndag 14 juni

Tid: 11:30

Plats: Trappan vid Tingvallgymnasiets huvudentré, utomhus 

För mer information kontakta:

Niklas Wikström, ordförande barn- och ungdomsnämnden, 054-540 12 82  
Maria Kjällström, skoldirektör Karlstads kommun, 054 - 540 39 82
Johan Sjövall, utbildningschef grundskola, 054 – 540 29 08

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.