Gå direkt till innehåll
Informationskampanj för tryggare gång- och cykelvägar

Pressmeddelande -

Informationskampanj för tryggare gång- och cykelvägar

Det är bra att känna till att olika regler gäller på olika gång- och cykelvägar och det är viktigt att visa hänsyn till varandra. Det är budskapet i kommunens informationskampanj för att alla som går och cyklar ska känna sig tryggare.

Reglerna för vilken sida man ska gå på upplevs många gånger som otydliga. Det beror på att olika regler gäller för olika typer av gång- och cykelbanor. Efter en motion från (S) som beviljades av kommunfullmäktige genomför nu kommunen en informationskampanj för att ge exempel på hur man ska gå och cykla på olika platser i kommunen.

- På gemensamma gång- och cykelbanor ska man gå på vänster sida och cykla på höger sida, men allra viktigast är att vara uppmärksam och att visa hänsyn till varandra överallt i trafiken, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Film och information på webben

karlstad.se/gaochcykla har vi samlat information om vad som gäller för dig som går och cyklar i Karlstad. Där finns även en film som ger olika exempel på gång- och cykelvägar i kommunen och vilka regler som gäller där. Skyltar kommer också att finnas på platserna som uppmärksammas i filmen.

- Det är bra att tryggheten på våra gång- och cykelvägar prioriteras och den här kampanjen är tänkt att uppmärksamma och påminna om hur du ska gå och cykla där cyklister och gående samsas om utrymmet. Det är viktigt för alla Karlstadsbor att vi förtydligar vad som gäller. Vi hoppas att det ska minska risken för missförstånd och olyckor, säger Håkan Holm Alteblad (S), 1:e vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

För mer information kontakta:

Henrik Lander (C), 070-557 30 61

Håkan Holm Alteblad (S), 070-529 31 29

(Katarina Adolfsson, kommunikationsstrateg)

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.