Gå direkt till innehåll
Karlstads kommun är en av kandidaterna till Guldtrappan

Pressmeddelande -

Karlstads kommun är en av kandidaterna till Guldtrappan

Efter att nomineringstiden till Guldtrappan gått ut står det klart att Karlstads kommun är en av kandidaterna. Guldtrappan är en kvalitetsutmärkelse för kommuner och skolhuvudmän som ligger i framkant inom digital skolutveckling.

- Vi har arbetat långsiktigt och prioriterat resurser för att digitaliseringen ska ge likvärdiga förutsättningar för alla elever, säger Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Med målet att alla skolor, lärare och elever ska kunna dra nytta av digitaliseringens möjligheter för kunskapsutveckling, samarbete och personlig utveckling finns ett starkt behov av att stödja både de interna processerna och erfarenhetsutbyte mellan skolhuvudmän.

- Vi har nu en tydlig organisation och supermycket energi i arbetet med digitalisering och tycker att det är välförtjänt att vi i år är aktuella för utmärkelsen Guldtrappan, säger Elin Johansson, avdelningschef för kommunikation- och digitalisering på barn- och ungdomsförvaltningen. 

Förvaltningen har knutit ihop digitaliseringsarbetet med den ordinarie styrningen så att alla led har ett tydligt uppdrag. Det gäller från eleverna i skolan upp till kommunledning och nämnd. Som stöd för det pedagogiska arbetet finns bland annat Dig komp som består av sex verksamhetsutvecklare inom digitalisering.

Vinnaren presenteras den 25 augusti

Efter att nomineringarna granskats bjöd juryn in en handfull huvudmän till en digital hearing den 16-17 juni. Vinnaren av Guldtrappan presenteras den 25 augusti och beslutet bygger på en samlad bedömning av nominering, kompletteringar och hearing. 

Årets nominerade är Karlstads kommun, Hallstahammars kommun, Leksands kommun, Stockholms stad, Eksjö kommun och Göteborgs stad.

Om Guldtrappan

Syftet med Guldtrappan är att uppmärksamma de skolhuvudmän som arbetar långsiktigt och strategiskt för ett framgångsrikt digitalt lärande i skolan med digitala lärresurser, nätbaserade samarbeten och ett gott ledarskap med möjlighet för kompetensutveckling och kollegialt lärande. Ett viktigt mål med utmärkelsen är också att sprida exempel runt om i landet, att lära av varandra och dela med sig av utmaningar och möjligheter. 

Mer information om Guldtrappan

Guldtrappan

För mer information kontakta:

Elin Johansson, avdelningschef kommunikation och digitalisering, barn- och ungdomsförvaltningen, 054 – 540 18 66

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.