Gå direkt till innehåll

Ämnen: Undervisning, lärande

Högstadieskolor i Karlstad blev platser för att uppleva biologisk mångfald

Högstadieskolor i Karlstad blev platser för att uppleva biologisk mångfald

Fyra högstadieskolor i Karlstad har förändrat sina grönytor i år för att gynna biologisk mångfald. Förändringen baserar på elevers egna idéer och Karlstads kommun och forskare från Karlstads Universitet hjälpte till att förverkliga dessa idéer. Resultaten är fina ytor med många blommor och humlor och fjärilar som flyger runt!
Förändringar på skolor i Karlstad är en del av projektet ”Lära och l

Anders Tallgren, ordförande i stadsbyggnadsnämnden, och Lina Larhult, ordförande i barn- och ungdomsnämnden hjälpte Albin och Oliver att såga av grenen som invigde Stormyrens förskola.

Sågar, sång och skog när Stormyrens förskola invigdes

Idag invigdes den nya förskolan Stormyren på Stockfallet. I linje med förskolans skogstema sågade barnen av en gren i stället för att klippa det traditionsenliga bandet, och det bjöds på hembakat fika och rörelsedans.

Unga förebilder sprider ett viktigt budskap

Unga förebilder sprider ett viktigt budskap

Onsdag den 17 maj var det dags för årskurs 2 från Herrhagsskolan att måla fint på Västra Torggatan. Gatan pryddes av fiskar, krabbor, alger och annat vattenliv, skapade av eleverna.

Pressinbjudan: Skolklasser målar Västra Torggatan

Pressinbjudan: Skolklasser målar Västra Torggatan

Onsdag den 17 maj är det dags för årskurs 2 från Herrhagsskolan att måla fint på Västra Torggatan. Mellan 12.30 och 13.00 kommer gatan prydas av fiskar och annat vattenliv, skapade av eleverna.

Grundskoleelever med funktionsvariationer behöver också praoplatser

Grundskoleelever med funktionsvariationer behöver också praoplatser

Alexander Pettersson, 15, är som vilken niondeklassare som helst, men med en funktionsvariation och behöver lite extra struktur och tydlighet i vardagen. Prao är obligatoriskt för alla elever, men för grundskoleelever med funktionsvariationer är det svårt att hitta en praoplats. Trots det slutade Alexanders sökande i en lycklig fullträff, hos en livsmedelsbutik i Karlstad.

Vinnaren Atle Andersson Nykvist tillsammans med sin handledare Angelica Lindström, arbetsledare område Kronoparken, och Camilla Teigen, HR-strateg på Karlstads kommun.

Atle vill skapa mattekluringar för Karlstadsborna

Vinnaren i 2022 års Vinn ett jobb-tävling blev Atle Andersson Nykvist med sin idé om att producera en interaktiv plats där människor i olika åldrar kan lära sig om matematik genom att känna, snurra och flytta på saker. Atle som pluggar fjärde året till civilingenjör i maskinteknik på Karlstads universitet har en förkärlek till matematik och ser väldigt mycket fram emot sitt sommarjobb.

Elever som läser modersmål och går i klass 3a och 3b på Färjestadsskolan fick idag varsin bokgåva.

1500 bokpåsar till elever som läser modersmål

En stor del av modersmålsundervisningen för elever i årskurs F-6 uteblev läsåret 2020/2021 på grund av pandemin. Detta resulterade i en undervisningsskuld och barn- och ungdomsnämnden fattade därför i juni 2021 beslut om språkstärkande insatser – vilket mynnat ut i bokgåvan.

Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden klippte tillsammans med två av skolans elever bandet och förklarade nya Kvarnbergsskolan invigd.

Nya Kvarnbergsskolan invigd

Under högtidliga toner från skolans blåsklass klipptes bandet och nya Kvarnbergsskolan förklarades invigd. En perfekt skolstart för eleverna som idag kom tillbaka från sommarlovet och möttes av en helt ny skola.

Invigning av Kronoparksskolans nyrenoverade bibliotek

Invigning av Kronoparksskolans nyrenoverade bibliotek

Ett nytt skolbibliotek anpassat för alla barn och elever, rustat med nya digitala hjälpmedel och mysiga läshörnor står nu färdigt efter att ha genomgått en större renovering under hösten.

Foto: Johan Eklund

Pressinbjudan: Informationskväll på gymnasieskolorna

​Gymnasievalet närmar sig! Nu på onsdag den 22 januari är det informationskväll på Sundsta-Älvkullegymnasiet och Tingvallagymnasiet.
Ungdomar som står inför sitt gymnasieval, deras vårdnadshavare och alla andra intresserade är välkomna på informationskväll.
Preliminärvalet till gymnasiet 2020/2021 ska vara gjort senast den 7 februari.
Dag: Onsdag 22 januari
​Tid: Klockan 17-19.30
​P

Foto: Johan Eklund

Karlstad och Kenya i partnerskap

​Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Karlstads kommun inleder ett kommunalt partnerskap med Makueni County i Kenya. Målet är att lära av varandra för att kunna bryta normtypiska val när det gäller studier och arbete.

Foto: Tommy Andersson

Pressinbjudan: Tusen gymnasieelever får yrkesinformation

Präst, optiker, tolk, jägmästare, soldat, vd och journalist. Det är några av de sextiotal yrken som presenteras på den stora yrkesinformationsdagen för tusen gymnasieelever nu på torsdag den 5 december.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.