Gå direkt till innehåll

Ämnen: Data, Telekom, IT

Lansering av Öppna Staden – appen som gör Karlstad mer tillgänglig och inkluderande

Lansering av Öppna Staden – appen som gör Karlstad mer tillgänglig och inkluderande

Karlstads kommun ska bli en mer tillgänglig och inkluderande plats för alla. Genom en ny digital lösning kommer fler människor att självständigt kunna ta del av stadens utbud. Den 10 oktober 2024 sker lanseringen av appen Öppna Staden.
Antalet personer med nedsatt kognitiv förmåga i olika variationsgrad är idag sannolikt fler än 200 000. Den här gruppen människor förväntas nästan fördubblas fra

Premiäråk i rutschkanan

Skutbergets äventyrslekplats invigd

I strålande solsken och med barnaskratt invigdes Skutbergets äventyrslekplats under tisdagseftermiddagen. På plats fanns barn från Gruvlyckans förskola, avdelning Diamanten, Erik Nilsson (Kd) och Henrik Lander (C).

Slutpresentation för gymnasieingenjörsgrupperna om deras projekt att skapa en fungerande drönare.

Internationellt samarbete om drönare

Under läsåret 21/22 har två gymnasieingenjörsklasser på Karlstads Teknikcenter utfört ett samarbete ihop med den holländska skolan Summa Engineering. Samarbetet är kopplat till ett projekt om att konstruera en fungerande drönare.

Tina Thörner och hemtjänsten testade app för smart bilkörning

Tina Thörner och hemtjänsten testade app för smart bilkörning

Hemtjänstmedarbetare i Karlstads kommun fick köra bil med rallyprofilen Tina Thörner som kartläsare. Hemtjänsten har nu börjat använda den app som ska leda till minskad miljöpåverkan och ökad trafiksäkerhet. – Det var en rolig upplevelse! En lite annorlunda körkamrat. Tina skulle göra sig bra i larmpatrullen, säger Ina Kling.

Fördröjd svarstid på trygghetslarm

Fördröjd svarstid på trygghetslarm

Karlstads kommun har fördröjd svarstid på trygghetslarm på grund av driftstörning hos leverantören. Åtgärder som extra tillsyn och förstärkt nattpatrull är vidtagna.

Foto: Sanna Filipsson

​Pressinbjudan: Avslutning med Kodstugan i Skaparverkstan

Under våren har Kodcentrum, Karlstads Stadsbibliotek och volontärer från it-företag i Karlstad under en kväll i veckan förvandlat Skaparverkstan i Bibliotekshuset till en Kodstuga. Onsdag den 17 april är sista tillfället och deltagarna visar upp sina projekt. Välkommen!

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.