Gå direkt till innehåll
Karlstads kommuns Landsbygdsråd med pristagaren Stefan Eriksson
Karlstads kommuns Landsbygdsråd med pristagaren Stefan Eriksson

Pressmeddelande -

Stefan Eriksson får Landsbygdsrådets eldsjälspris 2022

Eldsjälspriset prisar den ideella kraften på landsbygden och delas nu ut för första gången.

Eldsjälspriset delas ut till en person som genom ideella insatser bidragit positivt till utvecklingen i de mindre tätorterna och på landsbygden i Karlstads kommun. Prisets delas ut till Stefan Eriksson som genom sina ideella insatser bidragit positivt till utvecklingen i Molkom.

-Hela Karlstads kommun ska växa och leva. Landsbygdsrådets eldsjälspris syftar till att uppmärksamma och lyfta betydelsen av den ideella kraften på kommunens landsbygd, säger Ola Sundgren (C) ordförande i Landsbygdsrådet som står bakom priset.

Hjälpsam, engagerad och med stark initiativkraft

Priset delas ut för första gången och Stefan Eriksson får utmärkelsen med motiveringen;

”Stefan är en varm, engagerad och hjälpsam person som brinner för sin hembygd Molkom. Ständigt kommer han med nya idéer om hur saker kan bli bättre – alltid med ett leende på läpparna och med mottot att ingenting är omöjligt. Upprustningen av Bruksparken, en badramp för rullstolsburna och lyftet av strandpromenaden är bara några exempel på hans initiativkraft för att värna och utveckla bygden.”

-Karlstads kommun har en attraktiv landsbygd med bra möjligheter för en hållbar livsstil. Eldsjälar som Stefan är otroligt viktiga personer som lägger ner stort ideellt arbete för att landsbygden ska fortsätta vara attraktiva platser att bo och verka på, avslutar Christian Norlin (S) vice ordförande i Landsbygdsrådet.

För mer information kontakta:

Ola Sundgren (C) ordförande i Landsbygdsrådet, telefon 076-110 28 97

Christian Norlin (S) vice ordförande i Landsbygdsrådet, telefon 070-362 02 75.

Stefan Eriksson, pristagare Landsbygdsrådets eldsjälspris 2022, telefon 070- 641 50 26.

Henrik Lindholm, landsbygdsutvecklare, telefon 054-540 10 33.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.