Gå direkt till innehåll
Premiäråk i rutschkanan
Premiäråk i rutschkanan

Pressmeddelande -

Skutbergets äventyrslekplats invigd


I strålande solsken och med barnaskratt invigdes Skutbergets äventyrslekplats under tisdagseftermiddagen. På plats fanns barn från Gruvlyckans förskola, avdelning Diamanten, Erik Nilsson (Kd) och Henrik Lander (C). Det var de två senare som höll i det blågula bandet när ett av barnen premiäråkte i den stora rutschkanan.

- Det är väldigt roligt att äntligen få inviga denna lekplats som vi tror kommer att bidra till att fler kommer till Skutberget. Vi vill ju fortsätta att utveckla Skutberget till en plats som har något för både barn och vuxna, säger Erik Nilsson, (Kd).

- Den här lekplatsen har varit efterlängtad och kommer nu att bli en central del av Skutberget inte minst för att den syns så väl redan från parkeringsplatsen. Som alltid när vi bygger lekplatser vill vi att de ska fungera i den miljö de är och här är den mitt i naturen, säger Henrik Lander, (C).

Äventyrslekplatsen har fått flera spännande redskap som ska locka både små och lite större barn. Det stora pyramidtornet med sin rutschkana är den centrala attraktionen. I närheten av pyramiden finns en gungkarusell, små gunghästar för de riktigt små barnen och en liten lekkulle. På området finns också balanshinder, kojor och andra lekredskap. Flera av redskapen och delar av området är tillgänglighetsanpassat så att även den som har begränsad rörlighet ska kunna leka och vistas där. För de vuxna finns picknickbord att sitta vid.

- Vi har använt mycket trä som material i lekplatsen för att den ska smälta in i naturen. Det är till exempel flis istället för gummiasfalt som använts som fallmaterial, säger Mathilda Ruusman, projektledare för lekplatsen.

På lekplatsen finns inte bara klätterredskap, här finns även kojor med öppning för kioskdisk.

- En av tankarna bakom lekplatsens utformning är att den även ska uppmuntra till fri lek i skogen runt lekplatsen. Exempelvis kan barnen samla kottar och leka butik i kojorna, säger Mathilda.

Lekplatsen har ritats av 02 Landskap och byggts av Axeda med mycket inspiration från det visionsprogram som togs fram för Skutbergets friluftsområde som ett resultat av medborgardialogen 2017.

Kontakt:
Erik Nilsson, (KD), stadsbyggnadsnämndens ordförande, telefon: 054 540 12 77

Henrik Lander, (C), teknik- och fastighetsnämndens ordförande, telefon: 054 540 12 78

Monika Martinsson, kommunikationsstrateg, telefon: 0700 20 84 51

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.