Gå direkt till innehåll
Karlstads kommun har en ny plan för innovation och digital utveckling vilken ska stärka kommunens förmåga att möta samhällsutmaningarna.
Karlstads kommun har en ny plan för innovation och digital utveckling vilken ska stärka kommunens förmåga att möta samhällsutmaningarna.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Nu går startskottet för Smarta och hållbara Karlstad

Den 13 juni genomförs den första aktiviteten kopplad till Karlstads kommuns nya plan för innovation och digital utveckling. Nu lanseras en helt ny webbplats för alla innovativa initiativ.

Den nya planen, "Smarta och hållbara Karlstad - staden som arena för innovation", ska stärka kommunens förmåga möta samhällsutmaningar på ett bättre sätt genom innovation och digital utveckling och i samverkan med samhällets olika aktörer. Det handlar om att ge ännu bättre service till Karlstadsborna, företagare, besökare och framtida Karlstadsbor.

– Det är verkligen glädjande att planen är på plats. Nu kan kommunen och våra tillhörande bolag stärka utvecklingskapaciteten inom områdena innovation och digital utveckling, säger utvecklingsdirektör Ann Otto Nemes.

En heldag om staden som arena för innovation

Den 13 juni blir en heldag om innovation och samhällsomställning som engagerar en stor del av innovationssystemet i Karlstad och Värmland.

Kommunledningskontoret startar upp arbetet med planen genom att bland annat lansera den nya webbplatsen Smarta Karlstad och inspirera om öppna data i Karlstadsrummet. Under dagen föreläser bland andra Karlstadsforskaren Petter Falk.

Media hälsas välkomna att delta under dagen.

Program 13 juni

08:30 Vernissage med initiativ ur innovationsportföljen
09:00 Lansering av Smarta Karlstad
09:45 Paus
10:00 Talare Petter Falk: AI, data och demokrati
11:00 Paus
11:15 Bostr: Goda personliga datadrivna beslut
11.50 Summering
12.00 Slut i Karlstadsrummet
13:15 Föreläsare Fredrik Eriksson: öppna data

Här finns programmet i helhet.

Dag: torsdagen den 13 juni
Tid: 08:30
Plats: Karlstadsrummet, Bibliotekshuset

För mer information om dagen, kontakta:

Thomas Wernerheim, utvecklings- och innovationsstrateg, kommunledningskontoret, telefon: 054-540 1227.

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.