Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Uteserveringarna får öppna från och med 15 mars.

Nya och förlängda lättnader för näringslivet

Karlstads kommun förlänger och utökar några av de lättnader för upplåtelser av offentlig plats som infördes under förra året med anledning av pandemin. De förlängda och nya lättnaderna ska gälla under hela 2021.

Gäster på dagträff Utsikten som träffas ett par gånger i veckan.

Det rör på sig i Stadsträdgården

Karlstads kommun har satt upp en bana med rörelseövningar och tipspromenad i Stadsträdgården. Den ska uppmuntra Karlstadsborna att träna både hjärta och hjärna.

Den gamla linden är sjuk och behöver fällas under vecka sju.

Historiskt träd måste fällas

Ett av de stora träden framför Tingvallagymnasiet måste fällas under vecka sju. Anledningen är att trädet visat sig vara sjukt och kan utgöra en säkerhetsrisk om det står kvar. En del av gatan framför gymnasiet kommer att stängas av under tiden som trädet tas ner.

Målbilden för utmärkelsen Årets Sola är Eva-Lisa Holtz, som står staty vid Klarälven.

Vem blir Årets Sola 2021? Nominera din favorit!

Nu är det dags att nominera Årets Sola 2021. – Vi söker någon som är inspirerande, driftig och har ett gott bemötande. Kanske någon som gjort något extra bra i Karlstadsregionen under pandemin, säger Ulf Johansson, tillväxtdirektör och ordförande i juryn. Alla Karlstadsbor uppmanas ta chansen och gå in på karlstad.se/sola och nominera sin kandidat.

Lördag 6 februari öppnar vi Bryngfjordsbacken

Lördag 6 februari öppnar vi Bryngfjordsbacken

På lördag den 6 februari klockan 10.00 öppnar Bryngfjordsbacken för säsongen. I backen finns lift, elljus och grillplats men värmestuga och café är stängda för att minska smittspridning. I år är det gratis att åka.

Premiär för digitalt skolval i grundskolan

Premiär för digitalt skolval i grundskolan

Den 1 februari öppnade skolvalet till förskoleklass, årskurs 4 och årskurs 7. I år gör vårdnadshavare valet i en ny e-tjänst i stället för på pappersblankett.

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet den 27 januari

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet den 27 januari

Verksamhetsplan, plan för uppföljning av internkontroll samt budget 2021. Det var några av de ärenden som behandlades på vård- och omsorgsnämndens möte den 27 januari.
Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.
Uppföljning av internkontroll 2020
Varje år ska nämnden följa upp och redovisa till

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.