Gå direkt till innehåll
Lördag 6 februari öppnar vi Bryngfjordsbacken

Pressmeddelande -

Lördag 6 februari öppnar vi Bryngfjordsbacken

På lördag den 6 februari klockan 10.00 öppnar Bryngfjordsbacken för säsongen. I backen finns lift, elljus och grillplats men värmestuga och café är stängda för att minska smittspridning. I år är det gratis att åka.

Bryngfjordsbacken, som ligger bara tio minuter från centrum, är mycket populär bland barn, ungdomar och barnfamiljer. Här kan du och dina barn göra de första slalomåken och även tefatet och pulkan fungerar i den välbesökta backen.

- På grund av coronapandemin är det viktigt att vi ser till att Karlstadsborna har möjlighet att röra på sig utomhus. Därför har vi valt att öppna Bryngfjordsbacken, och det kommer att vara gratis för alla. Fritidsbanken på Kronoparken är också öppen för gratis utlåning av bland annat skidutrustning genom bokade besök, men var ute i god tid – vi har fullbokat till mitten av februari redan, säger Johanna Larsson (M), ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Öppettider

Backen öppnar för säsongen lördag 6 februari klockan 10.00. Därefter är backen öppen följande veckodagar och tider:

  • Onsdagar klockan 17.00-20.00.
  • Lördagar och söndagar klockan 10.00-15.00.

Sprid bara glädje i backen

Den här vintern har vi gjort anpassningar för att du ska kunna åka skidor eller pulka säkrare. Det innebär att värmestugan och cafét håller stängt och att vi har tagit bort avgifter för att åka. Tänk på att bara umgås i din sociala bubbla och hålla avstånd till andra, och kom bara om alla är friska.

För mer information kontakta:

Johanna Larsson (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden

Telefon: 054-540 29 31

E-post: johanna.larsson@karlstad.se

Ämnen

Taggar

Regioner