Gå direkt till innehåll
Ung Kultur Möts-festivalen i Karlstad blir digital

Pressmeddelande -

Ung Kultur Möts-festivalen i Karlstad blir digital

Ung Kultur Möts-festivalen i Karlstad ställer om. De unga kreativa deltagarna blir inspelade och arrangemanget sänds den 20 mars som en digital festival för första gången.

Festivalen äger vanligtvis rum på UNO, Ungdomens hus, och har varit öppen för allmänheten. Men i år ställer de om. Deltagarna kan medverka på samma sätt som tidigare med sina olika konstnärliga uttryck men istället för en fysisk festival med publik kommer allt spelas in i förväg och sändas digitalt.

- Vi är väldigt glada att kunna anordna festivalen trots läget, och att göra det på ett säkert sätt. Jag tror att UKM är ett forum och ett sammanhang som våra unga behöver, kanske nu mer än någonsin. Redan 2020 påverkades vi av publikrestriktionerna och kompletterade då den publika delen med att streama eventet, men det här blir första gången som vi går över till ett helt digitalt genomförande, säger Sofi Bertilsson, kultursamordnare på UNO och lokal samordnare för Ung Kultur Möts i Karlstad.

Ungdomsinflytande genom projektet Arrangera Mera

I år deltar Karlstads UKM i det regionala projektet Arrangera Mera som anordnas av UKM Värmland. Projektet syftar till att få fler kommuner engagerade i UKM och att stötta de unga arrangörerna som ligger bakom festivalerna. Karlstad är en av de värmländska kommuner där festivalen görs av en grupp unga arrangörer.

- Att ha unga som arrangerar en festival riktad till andra unga är verkligen ett vinnande koncept. För oss är det viktigt att jobba med ungdomsinflytande, säger Sofi Bertilsson.

Om Ung Kultur Möts

Karlstads kommun är en av flera värmländska kommuner som varje år arrangerar en lokal UKM-festival för unga mellan 13-25 år. UKM är öppet för ett brett spann av konstnärliga uttryck – allt som platsar i en utställning eller på en scen är ett välkommet inslag. Det kan handla om allt från musik, dans, och stand up till fotografi, måleri, skulptur och videokonst.

Deltagarnas bidrag spelas in på UNO den 5 mars och festivalen sänds den 20 mars. Anmälan görs på www.ukm.se fram till och med den 26 februari.

För mer information kontakta:

Sofi Bertilsson, kultursamordnare på UNO, Ungdomens hus och lokal samordnare för UKM i Karlstads kommun.

sofi.bertilsson@karlstad.se

054-540 24 81

Ämnen

Taggar

Regioner