Gå direkt till innehåll
Kvinna och två barn åker skridskor på isbanan på Stora Torget.
Kvinna och två barn åker skridskor på isbanan på Stora Torget.

Pressmeddelande -

Isbanan på Stora torget och Tingvalla isstadion öppnar för allmänheten

På tisdag 16 februari öppnar vi för allmänhetens åkning på Tingvalla Isstadion och isbanan på Stora torget.

- Regeringen trycker på att det är viktigt att idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter ska vara öppna. Vi vet att fritidsaktiviteterna för våra barn och unga i Karlstad är väldigt viktiga för deras hälsa. Därför väljer vi att öppna våra utomhusarenor för skridskoåkning där vi känner att det går att hålla avstånd, säger Johanna Larsson (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Isbanan på Stora torget

Isbanan på Stora torget är öppen dygnet runt och gratis för alla att besöka från och med tisdag 16 februari till söndag 14 mars. Antalet åkare på isbanan är begränsat till åtta stycken men du kan boka 20 min åktid under tiden isbanan är bemannad. Torgvärdar finns på plats på vardagar klockan 12.00-17.00 samt helger klockan 10.00-17.00. För att boka ring torgvärden 054-540 65 49 under bemanningstiden. Det finns ingen möjlighet att boka tid digitalt. Mer information om isbanan finns på karlstad.se/isbanatorget.

Allmänhetens åkning på Tingvalla isstadion

Vi kommer att ha öppet mellan 16 februari och 27 februari: tisdag-torsdag klockan 9-15.00, fredagar klockan 9-13.30 och lördagar 16.30-19.00.Här går det att åka både med och utan klubba. Det finns inga begränsningar på antal personer på isen samtidigt. Toaletterna är öppna och möjlighet finns att tvätta händerna, vi ställer även ut handsprit. Kiosken kommer att hålla stängt. Från vecka 9 börjar vi byggnationen och omvandlingen av Tingvalla isstadion till en inomhusarena. Öppettiderna finns att hitta via karlstad.se/tingvallais

Ändringar kan komma snabbt 

- Förhoppningen är att våra insatser räcker men om de inte gör det eller om vi ser att läget förändras kan vi behöva ändra på reglerna eller till och med stänga isbanorna. Vi kommer att vara anpassningsbara och flexibla för att kunna genomföra det här, säger kommunalråd Frida Pettersson (C).

Ta med egen utrustning och sprid bara glädje

På grund av corona finns ingen utlåning av utrustning på plats på någon av platserna. Du behöver ta med egna skridskor och det är inte tillåtet att ha hockey- eller bandyklubbor på isbanan på Stora torget. Glöm inte hjälmen!

Tänk på att hålla avstånd och kom tillbaka senare om det finns risk för trängsel.

För mer information kontakta:

Frida Pettersson (C), kommunalråd, tfn 070-001 61 19

Johanna Larsson (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden, tfn 054-540 29 31

Lena Vesterlund, ansvarig för isbanan på Stora torget, enhetschef kundenheten, teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 69 86 

Mikael Eskilsson, verksamhetschef is och grönt, kultur- och fritidsförvaltningen, tfn 054-540 24 07

Ämnen

Taggar

Regioner