Gå direkt till innehåll
Målbilden för utmärkelsen Årets Sola är Eva-Lisa Holtz, som står staty vid Klarälven.
Målbilden för utmärkelsen Årets Sola är Eva-Lisa Holtz, som står staty vid Klarälven.

Pressmeddelande -

Vem blir Årets Sola 2021? Nominera din favorit!

Nu är det dags att nominera Årets Sola 2021.
– Vi söker någon som är inspirerande, driftig och har ett gott bemötande.
Kanske någon som gjort något extra bra i Karlstadsregionen under pandemin, säger Ulf Johansson, tillväxtdirektör och ordförande i juryn.

Alla Karlstadsbor uppmanas ta chansen och gå in på karlstad.se/sola och nominera sin kandidat.

Förutom att personen ska vara en god ambassadör och representant för Karlstadsregionen så ska Årets Sola uppfylla följande kriterier:

• Vara inspirerande – och bidra till en livlig och inspirerande region.

• Vara driftig – går gärna från ord till handling och vill hitta nya vägar.

• Ha ett gott bemötande och vara en glädjespridare.

Målbilden är Eva-Lisa Holtz

Målbilden för utmärkelsen Årets Sola är Eva-Lisa Holtz, den driftiga servitrisen som startade sitt eget värdshus. Hon levde och verkade i Karlstad på 1700-talet och kallades för Sola i Karlstad för att hon alltid var så glad och gästvänlig.

Bara för att Eva-Lisa Holtz var en kvinna betyder inte det att Årets Sola enbart tilldelas kvinnor. Den som nomineras kan vara privatperson, företrädare för en förening eller ett företag.

Senast den 31 mars 2021 vill vi ha förslagen. En jury utser sedan vinnaren bland de nominerade. Vinnaren får förutom äran en fin statyett och 20 000 kronor.

Årets Sola 2021 brukar vanligtvis presenteras på galan 100° Karlstad - men galan är inställd på grund av pandemin så vinnaren kommer att presenteras på annat sätt – håll utkik i vår.

Tidigare vinnare:

2020 - Linn Sönstebö Mossberg - sprider glädje och upplevelser och har utvecklat Gamla Kraftstationen i Deje till en unik mötesplats.

2019 – Anna Beck – paracyklisten som genom sitt engagemang förmedlar att det är möjligt att förverkliga sina mål och drömmar.

2018 - Soran Afrasiabi – för sitt engagemang som pedagog och sitt hängivna arbete med spontanidrott för unga på Kronoparken.

2017 - David Mathiasson - för att han på ett inspirerande sätt lyckats sprida Fritidsbanken både i Värmland och resten av Sverige.

2016 - Marie Niljung - för sitt engagemang för att minska självmord.

2015 - Linda Modin Klemner - för att hon årligen arrangerar Barnmässan som bidrar till attraktivitet för barnens Karlstad.

För mer information kontakta:

Ulf Johansson, tillväxtdirektör Karlstads kommun, telefon 070-529 51 48.
Linda Olsson, kommunikationsstrateg Karlstads kommun, telefon 054-540 10 23.

Ämnen

Regioner