Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan - Rallystjärna utbildar hemtjänstpersonal i bilkörning

Pressmeddelande -

Pressinbjudan - Rallystjärna utbildar hemtjänstpersonal i bilkörning

Karlstad ska som första kommun i Sverige utbilda hemtjänstpersonal i eco-driving, trafiksäkerhet och halkkörning. Utbildare blir ingen mindre än den värmländska rallystjärnan Tina Thörner.

Vård- och omsorgsnämnden har beslutat att satsa cirka en miljon kronor på att utbilda hemtjänstpersonal i eco-driving, trafiksäkerhet och halkkörning. Därmed blir Karlstad den första kommunen i Sverige (och faktiskt världen) som gör en sådan satsning.

Utbildare blir alltså rallyprofilen Tina Thörner som hade en framgångsrik karriär som kartläsare. Nu jobbar hon som projektledare för den första stora globala satsningen på trafiksäkerhet och eco-driving, FIA Smart Driving Challange. Projektet stöds av FIA (Internationella Bilsportsförbundet) och FN (Förenade Nationerna).

Välkommen på en pressträff där bland annat Tina Thörner, vård- och omsorgsnämndens ordförande Christian Holm Barenfeld (M) och hemtjänstpersonal medverkar.

Dag: Måndag 8 februari
Tid: Klockan 11.00
Plats: Tingvallagatan 1 C (utomhus och med fysisk distansering)

För mer information kontakta:
Christian Holm Barenfeld (M), ordförande vård- och omsorgsnämnden, 070-621 08 21
Tina Thörner, rallyprofil, 076-822 40 50
Marita Taserud, verksamhetschef hemtjänst, 054-540 57 09
David Falk, kommunikatör vård- och omsorgsförvaltningen, 070-001 01 34

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.