Gå direkt till innehåll
Den gamla linden är sjuk och behöver fällas under vecka sju.
Den gamla linden är sjuk och behöver fällas under vecka sju.

Pressmeddelande -

Historiskt träd måste fällas

Ett av de stora träden framför Tingvallagymnasiet måste fällas under vecka sju. Anledningen är att trädet visat sig vara sjukt och kan utgöra en säkerhetsrisk om det står kvar. En del av gatan framför gymnasiet kommer att stängas av under tiden som trädet tas ner.

Trädet ska fällas i slutet av vecka sju och av säkerhetsskäl måste trottoaren och en del av gatan framför Tingvallagymnasiet stängas av under tiden som arbetet med trädet pågår. Avstängningen gäller den del av gatan som är närmast skolbyggnaden på Östra Torggatan. Bilar kommer att kunna passera som vanligt, utanför avstängningen. Även busshållplatsen stängs av tillfälligt och resenärer hänvisas till intilliggande hållplatser.

Döda grenar riskerar att falla

Det gamla trädet, som är en lind, har stått framför Tingvallagymnasiet sedan förra seklet, i minst 120 år. Kommunen har gjort en okulär besiktning med hjälp av en sakkunnig som visar att trädet måste fällas för att inte utgöra en risk för personskada om döda grenar släpper.

- Det är tråkigt när vi måste ta ner träd som varit med så här länge, men placeringen i kombination med att trädet är sjukt gör att vi är tvungna att ta ner det omedelbart, säger Karin Eriksson, fastighetsförvaltare.

Efterträdare kommer till våren

Under våren kommer den gamla linden att få en efterträdare. Ett nytt träd planteras intill platsen där det förra stod. Länsstyrelsen har godkänt att trädet tas ner och ska även bestämma vilken sorts nytt träd som ska planteras och var det ska stå.

Vi vet inte exakt vilken dag trädet ska fällas, men vi skickar ut ett tips om detta när vi fått en tid, om det finns önskemål om att ta en bild.

För mer information kontakta:

Karin Eriksson, fastighetsförvaltare, 054-540 69 89

Stefanie Myrin, kommunikatör, 054-540 46 88

Ämnen

Regioner

Relaterat material