Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Godsmagasinet mellan Trädgårdsgatan och järnvägen ska rivas.

Nu rivs godsmagasinet längs Trädgårdsgatan

Under vecka 4 startar rivningen av godsmagasinet mellan Trädgårdsgatan och järnvägen i Viken. Här ska det i första läget bli etableringsplats när Karlstads resecentrum byggs.

Unik lövskog skyddas för all framtid

Unik lövskog skyddas för all framtid

För att långsiktigt skydda lövskogar med mycket höga naturvärden längs vattendraget Ölman bildar kommunen ett nytt naturreservat. Det beslutade kommunfullmäktige under gårdagen. Ölmans lövskogsraviner blir det femte, och största, kommunala naturreservatet. Arbete pågår med ytterligare tre kommunala naturreservat.

Karlstads kommun anpassar verksamheten

Karlstads kommun anpassar verksamheten

Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav under torsdagen nya besked om rekommendationer med anledning av coronaviruset. Karlstads kommun har anpassat verksamheterna utifrån detta. Barn och unga födda 2005 eller senare får nu ökade möjligheter till fritidsaktiviteter och rörelse och gymnasieskolan öppnas gradvis upp. Men flera av de tidigare beslutade anpassningarna förlängs.

Dags för nominering till Arkitekturpriset 2020

Dags för nominering till Arkitekturpriset 2020

Stadsbyggnadsnämnden utser varje år en vinnare av Arkitekturpriset som uppmärksammar god, ny arkitektur vid om- till eller nybyggnad. Alla kan lämna förslag på värdiga mottagare av priset. Förslagen ska vara stadsbyggnadsförvaltningen till handa senast den 15 december.

Hög vaccinationstakt i Karlstad

Hög vaccinationstakt i Karlstad

Karlstads kommun har redan hunnit vaccinera 1 250 personer hittills. 800 av dessa får sin andra dos redan under nästa vecka. Vaccineringen flyter på bra och kommunen är beredd att öka takten ytterligare om det finns vaccin att tillgå.

Åtgärder inom grundskolan kommande veckor

Åtgärder inom grundskolan kommande veckor

När vårterminen startade såg undervisningsformen olika ut på våra kommunala högstadieskolor. Vissa elever i årskurs 8 och 9 fick på deltid fortsätta med distansundervisning och vissa elever återgick helt till närundervisning på plats i skolan. Beslutet gällde fram till den 24 januari. Nu förlängs beslutet för några av våra skolor fram till den 5 februari.

Fyra YH-utbildningar startar i Karlstad

Fyra YH-utbildningar startar i Karlstad

Karlstads teknikcenter (KTC) ansökte hos Myndigheten för yrkeshögskolan om att få starta fyra YH-utbildningar. På tisdagen kom besked om att de får starta alla sökta utbildningar.

Kokningsrekommendationen för Skattkärr och Väse hävs

Kokningsrekommendationen för Skattkärr och Väse hävs

Vi har nu fått provresultat som gör att vi kan häva rekommendationen om att koka dricksvattnet i områdena Skattkärr, Herrön, Spånga, Grän, Rörsvik, Ekholmen och Väse. Att vi nu häver kokningsrekommendationen innebär att vattnet på dessa platser inte längre behöver kokas innan det används till dryck eller till matlagning.

Nya Tingvalla is blir en plats för bandy, konståkning, skridsko, ishockey och allmänhetens åkning. Bild: Sweco.

Tingvalla isstadion blir inomhusarena

​Tingvalla isstadion har påbörjat sin förvandling från utomhusarena till inomhusarena. När den står klar ska den nya arenan rymma hela tre isytor – en bandyplan och två isrinkar.

Koka dricksvattnet i Skattkärr och Väse

Koka dricksvattnet i Skattkärr och Väse

Karlstads kommun rekommenderar att dricksvattnet kokas innan användning i områdena Skattkärr, Herrön, Spånga, Grän, Rörsvik, Ekholmen och Väse. Detta gäller de som har kommunalt vatten.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.