Gå direkt till innehåll
Karlstads kommun anpassar verksamheten

Pressmeddelande -

Karlstads kommun anpassar verksamheten

Barn och unga födda 2005 eller senare får nu ökade möjligheter till fritidsaktiviteter och rörelse och gymnasieskolan öppnas gradvis upp. Men flera av de tidigare beslutade anpassningarna förlängs.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav under torsdagen nya besked om rekommendationer med anledning av coronaviruset. Karlstads kommun har anpassat verksamheterna utifrån detta. Om inget annat anges följer anpassningarna regeringens tidplan med omprövning varannan vecka - närmast till 7 februari.

Skola

Grundskola

Elever i årskurs 8 och 9 på några av kommunens grundskolor fortsätter med distansundervisning på deltid. Övriga har närundervisning.

Gymnasieskola

Från och med tisdag den 26 januari kommer Karlstads kommuns gymnasieskolor påbörja den nya kombinationen av distans-, fjärr- och närstudier. Årskurs 3 kommer att prioriteras för närstudier. Mer information från respektive skola kommer när planering av undervisningen är gjord tillsammans med skyddsombuden. Gymnasiesärskolan och introduktionsprogrammen omfattas inte av rekommendationen om fjärr- och distansundervisning. Beslutet gäller till och med 1 april.

Kulturskola

Kulturskolan kommer från och med måndag 25 januari att successivt återgå till närundervisning för elever i grundskoleåldern. Kontinuerliga riskbedömningar kommer att göras och närundervisning kommer att genomföras i de fall där rekommendationerna från berörda myndigheter kan följas. De åtgärder som gjorts sedan tidigare fortsätter att gälla även när undervisningen startas upp.

Det handlar till exempel om minskade grupper, att använda större lokaler och att vårdnadshavare inte får besöka lokalerna. Den undervisning som inte startas upp inom Kulturskolan fortsätter - där det är möjligt - på distans. Elever och vårdnadshavare kommer att kontaktas i de fall då undervisningen återupptas.

Kultur och fritid

Fritidsbanken

Fritidsbanken öppnar 25 januari för bokade besök.

Idrottshallar, anläggningar och badhus

Våra idrottshallar/anläggningar och badhus är fortsatt stängda för allmänheten och för all träning utom för elitidrott och barn/unga födda 2005 eller senare till och med 7 februari

Allmänhetens åkning är fortfarande stängd på samtliga platser: Norvalla ishall, Tingvalla isstadion, Löfbergs ICE Arena, skridskobanan i Mariebergsskogen och isbanan på Stora torget.

Motionscentralen på Skutberget har stängt.

Fritidsgårdar och parklekar

Vi öppnar våra fritidsgårdar och parklekar för barn och unga födda 2005 eller senare den 25 januari. Lokalerna kommer att vara öppna för begränsat antal samtidiga besökare.

UNO – ungdomens hus och Fritidsknuten är fortsatt stängda.

Seniorernas hus

Seniorernas hus är fortsatt stängt.

Bibliotek

Vi öppnar samtliga bibliotek från och med måndag 25 januari: Stadsbiblioteket, Edsvalla, Kronoparken, Molkom, Skattkärr, Skåre, Vålberg, Våxnäs, Väse och Älvsbacka.

Vi återgår till ordinarie öppettider från och med 25 januari, men Stadsbiblioteket kommer att vara stängt på söndagar. Biblioteken kommer att vara öppna för begränsat antal samtidiga besökare. Återlämningslåda kommer även fortsättningsvis finnas utanför biblioteken utom i Väse. Takeaway-kassar och Boken kommer för riskgrupper kommer fortsatt att erbjudas.

Kontakta ditt närmaste bibliotek om du vill veta mer.

Kontakt med kommunen

Kontaktcenter i Bibliotekshuset har öppet som vanligt, men Karlstadsborna uppmanas att om möjligt använda telefon, webb eller appen Mitt Karlstad för att kontakta oss.

Karlstadsrummet har stängt.

Samhällsbyggnadshuset har öppet 08.00-12.00.

Inga fysiska besök till konsument- och energi- och klimatrådgivningen. Vill du komma i kontakt med rådgivningen hänvisas du till telefon, e-post eller karlstad.se.

Kommunen som arbetsgivare

Alla som kan arbeta hemifrån ska göra det. Beslutet gäller till och med 30 april.
Mer information om anpassningar i verksamheterna finns på karlstad.se/coronakonsekvenser

Mer information

Birgitta Larsson skoldirektör för gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, telefon 054-540 13 64
Kristin Idskog direktör för kultur- och fritidsförvaltningen, telefon 054-540 48 09.
Emelie Wastelius, kommunikationsstrateg, telefon 054-540 10 26.

Ämnen

Regioner