Gå direkt till innehåll
Fyra YH-utbildningar startar i Karlstad

Pressmeddelande -

Fyra YH-utbildningar startar i Karlstad

Karlstads teknikcenter (KTC) ansökte hos Myndigheten för yrkeshögskolan om att få starta fyra YH-utbildningar. På tisdagen kom besked om att de får starta alla sökta utbildningar.

Myndigheten för yrkeshögskolan tog emot 1482 ansökningar från skolor som vill bedriva YH-utbildningar. Från Värmland kom det totalt 38 ansökningar och Karlstads teknikcenters yrkeshögskola har beviljats de fyra de ansökte om.

- Genomsnittet för beviljade utbildningar i Sverige är 33 procent så det känns väldigt bra, säger Henrik Degert Grahn, rektor vid Karlstads teknikcenter.

Kvalitetsarbete som ger resultat

De utbildningar som kommer starta på Karlstads teknikcenters yrkeshögskola är anläggningskonstruktör, diagnostekniker inom motorbranschen, barnspecialiserad undersköterska med inriktning funktionsnedsättning samt vårdadministratör.

- Det har under många år bedrivits ett systematiskt kvalitetsarbete på Karlstads teknikcenter vilket resulterat i att våra YH-utbildningar fått det högsta kvalitetsbetyget av Myndigheten för yrkeshögskolan. Det är glädjande att vårt arbete innebär att vi får de här utbildningarna, säger Henrik Degert Grahn.

Kompetens inom branscher där behov finns

Satsningen på utbildningarna innebär att berörda branscher både i Karlstad och regionalt kommer få tillgång till den kompetens de behöver.

Tre av utbildningarna startar hösten 2021 och en startar vårterminen 2022.

För mer information kontakta:

Henrik Degert Grahn, rektor KTC, 054-540 14 34

Ämnen

Regioner