Gå direkt till innehåll
Godsmagasinet mellan Trädgårdsgatan och järnvägen ska rivas.
Godsmagasinet mellan Trädgårdsgatan och järnvägen ska rivas.

Pressmeddelande -

Nu rivs godsmagasinet längs Trädgårdsgatan

Under vecka 4 startar rivningen av godsmagasinet mellan Trädgårdsgatan och järnvägen i Viken. Här ska det i första läget bli etableringsplats när Karlstads resecentrum byggs.

Rivningen startar i östra änden, närmast Löfbergsrondellen och allt beräknas vara klart i maj. Under rivningen kommer parkeringen mellan Trädgårdsgatan och byggnaden att påverkas och vara avstängd i olika skeden. Begränsad byggtrafik sker till platsen och buller kan förekomma eftersom vi river en betong- och stålkonstruktion.

Under samma byggtid kommer även en ny dagvattenledning dras under järnvägen i detta område. En ledning som ska förbättra hanteringen av dagvattnet för hela Tingvallstaden.

-Nu tar vi ett steg närmare byggstart för Karlstads resecentrum, säger projektledare Sören Jonsson. Efterhand som det stora godsmagasinet rivs kommer en ny vy att växa fram i Karlstad och göra Stadsträdgården mer synlig.

Vill du ta en bild?

Med anledning av corona kommer vi inte ha en samlad pressträff, men du som vill ta ett foto när första rivningsarbetet drar igång kan boka en tid för detta. Arbetet startar tisdag 26/1 och det går bra att boka en tid mellan 9 och 11 den dagen, kontakta byggledare Martin innan (se kontaktuppgifter nedan).

För mer information kontakta:

Martin Nilsson, byggledare, 073-844 72 72
Sören Jonsson, projektledare, 070-001 88 13

Ämnen

Taggar

Regioner

Relaterat material