Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Stort grattis till årets vardagshjältar!

Stort grattis till årets vardagshjältar!

För elfte året uppmärksammar Karlstads kommun vardagshjältar som arbetar för våra barn och unga. Det är Karlstadsborna själva som nominerat sina vardagshjältar.
Priset delas ut i fyra kategorier: årets medarbetare, årets förening, årets verksamhet och årets samverkan.
– Det här är riktiga hjältar, de stöttar och inspirerar våra barn och unga och som ibland förändrar ett helt liv. I år när i

Högstadieskolorna övergår till distansundervisning från 17 december

Högstadieskolorna övergår till distansundervisning från 17 december

Smittskydd Värmland har rekommenderat kommunerna i regionen att besluta om övergång till distansundervisning för högstadieskolorna. Karlstads kommun kommer att följa rekommendationerna och går över till distansundervisning för kommunens högstadieskolor, årskurs 7-9, från och med torsdag den 17 december.

Byggnadsvårdspriset delades ut av stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Nilsson (KD) och förste vice ordförande Håkan Holm Alteblad

​Vinnare av Byggnadsvårdspriset 2020 är utsedd!

Vinnarna av Karlstads kommuns Byggnadsvårdspris är Tomas och Tina Elander som restaurerat sin villa från 1920 talet och givit det dess forna glans. Ett hedersomnämnande går till Kultur- och bygdeföreningen Filialen på Arnön för sitt arbete med den gamla lanthandelsfilialen som nu återfått sin ursprungliga form och utvecklats till att bli en naturlig samlingspunkt för bygden.

Skyddshöljet runt fontänen i Stadsträdgården före och efter att den blev omvandlad till gran.

Bonusgran i Stadsträdgården efter förslag från medborgare

Den här veckan har skyddshöljet runt fontänen i Stadsträdgården i Karlstad förvandlats till en julgran med glitter, smällkarameller, belysning och en stjärna i toppen. Här kan Karlstadsborna lämna julhälsningar till nära och kära.

Vinnare av 2019 års byggnadsvårdspris

Välkommen till prisutdelning av Byggnadsvårdspriset 2020!

Byggnadsvårdspriset delas ut för att belöna och uppmuntra särskilt värdefulla insatser inom byggnadsvården och byggnadskulturen i Karlstads kommun. Mottagaren ska ha gjort en insats för god byggnadskultur. Årets vinnare avslöjas på plats, liksom också årets hedersomnämnande.

Imorgon öppnar isbanan på Stora torget i Karlstad

Imorgon öppnar isbanan på Stora torget i Karlstad

Nu är isbanan klar och öppnar för allmänheten imorgon fredag från kl 12. Banan kommer att vara bemannad för att säkerställa att det inte blir trängsel. Skidskosugna kommer att kunna boka åktid så fort torgvärden är i tjänst.

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet den 9 december

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet den 9 december

Remiss om slutbetänkande av utredningen om en hållbar socialtjänst och slutrapport av projekt om bemanningsstrategi. Det var några av de ärenden som behandlades på vård- och omsorgsnämndens möte den 9 december.
Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.
Remiss – Hållbar socialtjänst – En ny socialt

Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden 9 december

Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden 9 december

Hela 35 ärenden hanterades på årets sista stadsbyggnadsnämnd. Flera detaljplaner antogs, bland annat detaljplan för Knappstad och Edsgatans gård. Också många bygglov hanterades, dessa ger sammanlagt 300 nya bostäder. 
Bygglovsansökan för flerbostadshus på Jakobsberg, Guldklövern 2
På östra Jakobsberg, mellan Karlstads gamla flygplats och Rosenborgsgatan har bygglov sökts för tre flerbostadsh

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.