Gå direkt till innehåll
Imorgon öppnar isbanan på Stora torget i Karlstad

Pressmeddelande -

Imorgon öppnar isbanan på Stora torget i Karlstad

Nu är isbanan klar och öppnar för allmänheten imorgon fredag från kl 12. Banan kommer att vara bemannad för att säkerställa att det inte blir trängsel. Skidskosugna kommer att kunna boka åktid så fort torgvärden är i tjänst.

På grund av corona blir det ingen invigning eller pressträff utan allmänheten och media är välkomna när det passar deras egna scheman. Avspärrningarna flyttas undan kl 12 och därefter är det också möjligt att ringa torgvärden för att boka åktid för den som vill vara säker på att få plats på isbanan.

Efterlängtat tillskott

Isbanan är ett resultat av den medborgardialog Karlstads kommun genomförde där Karlstadsborna fick svara på vad de vill göra på Stora torget.

- Isbanan har varit ett efterlängtat inslag på torget så det känns jättespännande att vi nu äntligen kan ge det till Karlstadsborna, säger kommunalråd Frida Pettersson (C).

Anpassar utifrån corona

För att säkerställa att Karlstadsborna ska kunna känna sig trygga att besöka isbanan har kommunen vidtagit flera åtgärder för att minska risken för smittspridning.

- Vi har anställt extra torgvärdar som kommer att se till så att det inte blir trängsel eller att det är för många personer på banan samtidigt. Det kommer gå att boka åktid 20 minuter, det finns handsprit och bänkar har placerats ut med bra avstånd, säger Lena Vesterlund, chef på kundenheten, Karlstads kommun.

Ändringar kan komma snabbt

- Om våra insatser inte räcker eller om vi ser att läget förändras kan vi behöva ändra på reglerna eller till och med stänga isbanan. Vi kommer att vara anpassningsbara och flexibla för att kunna genomföra det här som varit så efterlängtat av Karlstadsborna, säger Lena Vesterlund.

Kort om isbanan

  • Isbanan är gratis och kommer vara möjlig att använda dygnet runt till och med 7 februari 2021.
  • Torgvärdar kommer att finnas på plats vardagarkl 12-17 och helger kl 10-17 för att se till så att det inte blir trängsel. Övrig tid åker man på eget ansvar.
  • Det går att boka åktid 20 minuter per gång under tiden banan är bemannad. Självklart finns drop in i mån av lediga tider. Vid bokning av åktid ringer man till torgvärden 054-540 65 49 under bemanningstiden. (Telefonen öppnar kl 12 på premiärdagen)
  • På grund av corona finns ingen utlåning av utrustning på plats utan man behöver ta med egna skridskor.
  • Det är inte tillåtet att ha skor samt hockey- eller bandyklubbor på banan.

För mer information kontakta:

Frida Pettersson (C), kommunalråd, Karlstads kommun, tfn 070-001 61 19

Lena Vesterlund, enhetschef kundenheten, avdelningen för offentlig utemiljö, teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 69 86

Läs mer på https://karlstad.se/isbanatorget

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.