Gå direkt till innehåll
Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet den 9 december

Pressmeddelande -

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet den 9 december

Remiss om slutbetänkande av utredningen om en hållbar socialtjänst och slutrapport av projekt om bemanningsstrategi. Det var några av de ärenden som behandlades på vård- och omsorgsnämndens möte den 9 december.

Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.

Remiss – Hållbar socialtjänst – En ny socialtjänstlag

Karlstads kommun har fått i uppdrag att yttra sig och lämna eventuella synpunkter angående en remiss från Socialdepartementet. Remissen gäller utredning och översyn av socialtjänstlagen och vissa av socialtjänstens uppgifter. Syftet med utredningen är att skapa en socialtjänst som bidrar till social hållbarhet där individen är i fokus och som ger människor lika möjligheter och rättigheter genom ett förebyggande perspektiv. Socialtjänsten ska även erbjuda behovsanpassade insatser.

Vård- och omsorgsnämnden har tagit fram ett förslag till remissvar som kommunstyrelsen sedan ska ta ställning till.

Vård- och omsorgsnämndens förslag till kommunstyrelsen

Förslaget till remissvar godkändes.

Dnr VON/2020:417 Dpl 33

Ansvarig handläggare: Per Söderberg, beställarchef, 054-540 54 52

Rapport om bemanningsstrategi – Ett hållbart arbetsliv

I samband med budget 2019–2021 fick vård- och omsorgsnämnden i uppdrag av kommunfullmäktige att utreda möjligheten att fasa ut de delade turerna i förvaltningen. Utredningen av uppdraget rapporterades till kommunledningskontoret år 2019. Mot bakgrund av det som framkom i utredningen påbörjades ett arbete med att ta fram en modern bemanningsstrategi där syftet var att minska antalet delade turer och skapa hållbara scheman. En slutrapport om projektet har nu tagits fram.

Beslut

Rapporten godkändes.

Dnr VON/2020:480 Dpl 01

Ansvarig handläggare: Maria Wennerström, projektledare, 054-540 56 52

Mer information

För mer information kontakta vård- och omsorgsnämndens ordförande Christian Holm Barenfeld, 054-540 12 81, eller ansvarig handläggare för respektive ärende. Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.