Gå direkt till innehåll
Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden 9 december

Pressmeddelande -

Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden 9 december

Hela 35 ärenden hanterades på årets sista stadsbyggnadsnämnd. Flera detaljplaner antogs, bland annat detaljplan för Knappstad och Edsgatans gård. Också många bygglov hanterades, dessa ger sammanlagt 300 nya bostäder. 

Bygglovsansökan för flerbostadshus på Jakobsberg, Guldklövern 2

På östra Jakobsberg, mellan Karlstads gamla flygplats och Rosenborgsgatan har bygglov sökts för tre flerbostadshus. Totalt ska dessa innehålla 48 lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök om 33,5 till 97 kvadratmeter.

Beslut: Bygglov beviljas

Bygglov för isstadion vid Västra Fältet, Sandbäcken 1:2

Bygglov söks för en isstadion som ska byggas av teknik- och fastighetsförvaltningen i Karlstads kommun. Planen är att bygga vid Västra Fältet och Tingvallahallarna över den befintliga skridsko- och bandybanan.

Beslut: Bygglov beviljas

Bygglov för LSS-boende i Kronoparken, Långenäs 1:60

Ett nytt LSS-boende planeras norr om Kronoparkens centrum. Det huvudsakliga syftet med LSS-boende är att tillhandahålla en varaktig bostad åt personer med funktionsvariationer.

Beslut: Bygglov beviljas

Bygglov för flerbostadshus vid Sundsta torg, Räven 1

Tre punkthus planeras vid Sundsta torg. Husen är om åtta, 11 och 13 våningar och totalt 136 bostäder om ett till fem rum. Byggnaderna kommer att ha affärslokaler i bottenplan och gårdsdäck ovanpå. Under marken kommer ett parkeringsdäck att finnas.

Beslut: Nämnden bevilja bygglov med tillägg att exploatören ska arbeta med trygghetsskapande åtgärder i form av belysning.

Bygglov för flerbostadshus i Haga, Hyttan 18

Fem byggnader planeras där tre är helt nya och en är påbyggnad respektive tillbyggnad till befintligt hus. Under innergården och byggnaderna kommer ett garage att byggas. Husen varierar i våningsantal och höjd, där det högsta huset kommer att bli 11 våningar med den översta indragen. Husen innehåller 134 lägenheter som varierar i storlek från ett till fyra rum och kök.

Beslut: Bygglov beviljas

Bygglov för flerbostadshus i centrala Väse, Väse-Lund 1:69

Ett flerbostadshus planeras med fyra bostäder om cirka 70 kvadratmeter och gemensam öppen bakgård.

Beslut: Bygglov beviljas

Antagande av detaljplan i Våxnäs, Karmen 5 mfl.

Denna detaljplan gör det möjligt att bygga ytterligare flerbostadshus inom befintlig bostadsfastighet. Fastigheten Karmen 5 föreslås förtätas genom att befintliga parkeringsytor nyttjas för att bygga tre nya flerbostadshus i fem respektive sex våningar vilket totalt kan innebära cirka 100 nya bostäder.

Beslut: Detaljplanen antogs

Antagande av detaljplan för Knappstad 2:8

Den här planen gör det möjligt att bygga ett 40-tal bostäder i ett natur- och Vänernära läge. Planen föreslår en blandad småskalig bebyggelse i form av villor, par- och radhus i maximalt två våningar med gemensamma parkytor centralt i området och naturmark i öst och söder.

Beslut: Detaljplanen antogs

Antagande av detaljplan för Edsgatans gård

Detaljplanen gör det möjligt att bygga nya bostäder i form av villor och radhus inom privatägd fastighet. Totalt finns 21 nya bostäder i planen som också hanterar kulturvärden inom planområdet.

Beslut: Detaljplanen antogs

Godkännande av planprogram för bryggor i Klarälven vid Romstad och Sommarro

Detta planprogram kommer att ligga till grund för kommande detaljplan och förslår 14 brygglägen. Några av dessa är nya lägen medan andra är helt nya. Syftet med detta arbete är att göra stränderna i Klarälven i centrala Karlstad mer tillgängliga för allmänheten.

Beslut: Planprogrammet godkändes

Antagande av detaljplan för Brobyggaren 11 vid Nobelplan

Detaljplaneförslaget innebär möjlighet till en ny byggnad i sex våningar med lokaler för verksamheter i gatuplan och bostäder i de övre våningarna.

Beslut: Detaljplanen antogs med tillägg gällande utseende på byggnaden.

Antagande av detaljplan för Orrholmsskolan, Rodret 1 mfl

På planområdet finns i nulägen en skola, förskola och idrottsplan. Den nya planen gör det möjligt att bygga en ny grundskola som kan möta behovet av grundskoleplatser i området. Den nya skolan planeras för 640 elever.

Beslut: Detaljplanen antogs

Namn på nya gator Östra Kroppkärr

I Östra kroppkärr har två detaljplaner antagits nyligen. Inför den nya bebyggelsen ska gator anläggas och dessa behöver namn. Området har stark historisk koppling till stadsträdgården genom att Kroppkärrs gård sedan 1952 ger plats för stadens växthus och plantskola.

Beslut: De nya gatorna får namnen Trädgårdsmästargatan, Glasbjörksvägen, Lorentz Ljungdahls gata, Kopparlönnsvägen, Guldalmsvägen, Mullbärsvägen och Avenboksvägen

Kontakt

Erik Nilsson (KD), ordförande, telefon 054-540 12 77

Monika Martinsson, kommunikationsstrateg, telefon 054-540 47 07

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.