Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Illustration från detaljplan för Kasernhöjden

4000 bostäder är årets resultat för stadsbyggnadsnämnden

2020 blev ett rekordår för stadsbyggnadsnämnden. Med 24 antagna detaljplaner om 2300 bostäder och 1700 bygglov har nämnden skapat förutsättningar för fler bostäder än någonsin under ett år. Hela 60 enbostadshus och 18 flerbostadshus har fått bygglov medan stora detaljplaner så som en utveckling av Kasernhöjden, Tullholmssågen och Sandbäcken har antagits.

Kommunstyrelsen i korthet den 8 december

Kommunstyrelsen i korthet den 8 december

Alan Schürer blir ny stadsbyggnadsdirektör från 1 april nästa år och 2,2 miljoner avsätts för ordningsvakter på Våxnäs och Kronoparken. Det var några av ärendena som klubbades på kommunstyrelsens decembermöte.

En av byggnaderna på Kasernhöjden

Karlstads kulturmiljöprogram växer

Kulturmiljöprogrammet är ett omfattande material som beskriver våra områden utifrån det kulturhistoriska värdet. Beskrivningarna finns nu för hela Karlstads tätort, tillgängliga i skrift, på webben samt också som kartmaterial.

Nu börjar isbanan på Stora torget byggas

Nu börjar isbanan på Stora torget byggas

​Idag kommer allt material att komma till Stora torget och förberedelserna kan börja för att bygga isbanan. Själva isläggningen börjar senare under veckan och om allt går som det ska kan banan öppna för allmänheten på ett coronaanpassat sätt fredag 11 december.

Njut av digital musikkalender hela december

Njut av digital musikkalender hela december

Varje dag den 1–24 december kommer du att kunna njuta av klassisk julmusik framförd av Norrstrandsskolans musikklasser. Istället för den årliga luciakonserten på Karlstads CCC hoppas eleverna få sprida glädje genom en digital julkalender som publiceras på vår webbplats.

Jungmansgatan stängs av för trafik till 26 mars

Jungmansgatan stängs av för trafik till 26 mars

Etapp ett av Vikenförbindelsen är klar och arbetet med etapp två och Sjömansgatan fortsätter. På måndag 30 november påbörjas byggnationen längs Jungmansgatan och gatan stängs av för all trafik till 26 mars.

Bild från när 2018 års gran sattes upp på Stora torget i Karlstad.

Nu kommer julgranen till Stora torget upp

​På onsdag, 25 november, kommer julkänslan sprida sig i stan när Karlstads kommun reser årets julgran på Stora torget. Granen är en ädelgran och kommer från en trädgård på Råtorp. Media är välkomna att vara med när granen tas ner och sätts på plats på torget.

Mjölnartorpets förskola är årets mest hållbara förskola

Mjölnartorpets förskola är årets mest hållbara förskola

​Mjölnartorpets förskola har vunnit utmärkelsen årets mest hållbara förskola i Grön Flaggs hållbarhetstävling. Det konstaterades under den stora hållbarhetsdagen som hölls av Håll Sverige Rent den 11 november.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.