Gå direkt till innehåll
Biblioteken i karlstad Kulturreportrar
Biblioteken i karlstad Kulturreportrar

Pressmeddelande -

Kulturreportrarnas filmer visas på Youtube

Måndag den 7 december släpps Kulturreportrarnas första filmer på Youtube. Filmerna visas på Youtubekanalen Karlstadbibblan.

Kulturreportrarna är fem barn i 11-årsåldern som får göra egna filmer om bibliotekets verksamhet. Det kan handla om stadsbiblioteket eller något annat av biblioteken i kommunen och vad de väljer att skildra är fritt. Nu är de första filmerna klara och ligger uppe på bibliotekets Youtube-kanal.

-Barnen har verkligen jobbat bra och det ska bli så roligt att få visa deras filmer, säger Sandra Nelson, barnbibliotekarie på Karlstads stadsbibliotek.

Barnen får själva bestämma vad de vill ta reda på, tipsa om eller visa upp.

-Vi gör det här för att vi vill ta in barnens perspektiv i vår verksamhet och erbjuda en plattform för barn att uttrycka sig genom, säger Sandra Nelson.

Biblioteket har sökt och fått tillstånd från Arbetsmiljöverket, så att barnen som jobbar kommer att få ersättning. Anställningarna lottades ut bland de som sökt och barnen har fått den utbildning de behöver för filmandet.

För mer information kontakta

Sandra Nelson, Karlstad stadsbibliotek.
Telefon: 054-540 23 83
sandra.nelson@karlstad.se

Moa Johansson, Karlstad stadsbibliotek
Telefon: 054-540 23 62

moa.johansson@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.