Gå direkt till innehåll
Njut av digital musikkalender hela december

Pressmeddelande -

Njut av digital musikkalender hela december

Varje dag den 1–24 december kommer du att kunna njuta av klassisk julmusik framförd av Norrstrandsskolans musikklasser. Istället för den årliga luciakonserten på Karlstads CCC hoppas eleverna få sprida glädje genom en digital julkalender som publiceras på vår webbplats.

Vanligtvis brukar förberedelserna inför luciakonserten tillsammans med Wermlands opera vara i full gång, men på grund av rådande pandemi fick den ställas in. Istället började rektorerna på Norrstrandsskolan fundera på alternativa vägar så att musikklasserna ändå skulle få uppträda och ha något att se fram emot.

–Jag tror det betyder mycket för våra elever att få att bidra till lite ljus och glädje, särskilt ett år som detta. Jag hoppas även att det kommer uppskattas av Karlstadsborna - den respons vi fått hittills har enbart varit positiv, säger Magnus Sjödin, rektor 4–6 på Norrstrandsskolan.

En blandning mellan ny och klassisk julmusik

Inspelningen har ägt rum i rymliga lokaler på Nöjesfabriken i Karlstad. Totalt kommer 180 elever i musikklasserna 4–9 att dela upp luckorna mellan klasserna så att varje klass får ett par luckor var att sjunga i. I vissa luckor tillkommer även musiker från Karlstad som kommer att spela piano, gitarr och cello. Eleverna kommer att bjuda på en blandning mellan ny och klassisk musik med vintertema och ett gott budskap - körledare är Aime Gummesson och Alice Jurström, som är musiklärare på Norrstrandsskolan.

–Det är såklart nytt i år, vi är vana att jobba tillsammans över klassgränser där stora möter yngre. Nu har vi inte fått använda oss av varandra och blanda klasser. Men eleverna är ändå pirriga och nu ser vi fram emot att titta in i varandras luckor, säger Aime Gummesson, förstelärare och musiklärare på Norrstrandsskolan.

Julkalendern kan du följa på karlstad.se/julkalendernorrstrandsskolan - där det varje morgon publiceras en ny julsång.

För mer information kontakta:
Amanda Karlsson, kommunikatör, 054-540 35 20
Magnus Sjödin, rektor Norrstrandsskolan, 4–6, 054-540 35 15
Sofia Hedberg, rektor Norrstrandsskolan, 7–9, 054-540 31 22  

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.