Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Sommarblommorna står just nu i växthuset på Kroppkärr i väntan på blomnatta

Under ”blomnatta” kläs Karlstad i sommarskrud

På torsdag kväll är det dags för Karlstads kommun årliga ”blomnatta”. Kvällen då kommunens parkarbetare sätter ut alla broräckeslådor och blombollar fulla med färgglada planteringar. Tusentals blommor ska ut under kvällen så att Karlstadsborna vaknar upp till en blomstrande stad.

Boj i Sundstatjärn som mäter vattentemperaturen som sedan visas i appen Mitt Karlstad.

Vattentemperatur dygnet runt direkt i telefonen

Karlstads kommun vill hjälpa Karlstadsborna att upptäcka lokala utflyktsmål och badplatser i tider när rörelsefriheten begränsas. Nu lanseras en interaktiv karta i appen Mitt Karlstad som visar aktuell vattentemperatur och information om alla kommunala badplatser.

Byggåterbruket invigdes med en såg som anpassats för social distansering.

Lyckad premiär för Sola byggåterbruk - Karlstads nya byggåterbruksbutik

​Tre förvaltningar med olika ingångar, men med ett gemensamt intresse för återbruk. Det blev början på det samarbete som resulterat i Sola byggåterbruk – Karlstads nya byggåterbruksbutik. Målsättningen är att öka återbruk och ta tillvara material som annars måste slängas och att projektet ska drivas vidare som ett socialt företag.

Ett av klistermärkena som ska sättas på brunnslock

Pressinbjudan: Satsning för att minska fimpar i Karlstad

På måndag kommer Karlstads kommun att sätta ut stora klistermärken på brunnslock runt om i centrala Karlstad. Klistermärkena ska uppmärksamma förbipasserande att de inte ska slänga cigarettfimpar på gatan. Var med när de kommer på plats.

Lyssna på Frödings dikter utomhus

​Lyssna på dikter av Fröding ute i naturen

Alsters herrgård har börjat med Frödingpromenader. En guide tar med besökaren på en promenad runt i herrgårdsparken och levandegör Frödings liv genom dikter och anekdoter.

Två nomineringar för Karlstads kommun i årets White Guide Junior

Två nomineringar för Karlstads kommun i årets White Guide Junior

När nomineringarna till årets White Guide Junior presenteras under veckan är Karlstads kommun än så länge representerade i två kategorier. Västerstrandsskolan är nominerade i kategorin Årets PEP-skola och kostchef Fredrik Lundquist är nominerad till årets måltidschef. I varje kategori finns tio nominerade.

Från vänster: Mikael Haster, Jenny Sundén och David Nordström som alla jobbar med cykelfrågor på olika sätt visar upp diplomet framför Solastatyn.

Bästa mellanstora cykelkommun tredje året i rad

För tredje året i rad har Karlstads kommun utsetts till Sveriges bästa mellanstora cykelkommun. Det är Cykelfrämjandet som varje år rankar kommuner utifrån satsningar under året som gick.

Placering av foodtrucks på Skutberget

​Nu gör vi plats för food trucks på Skutberget och i centrala Karlstad

Mellan den 15 juni och 31 augusti 2020 gör vi det möjligt för så kallade food trucks, snabbmatsbilar, att stå i anslutning till Skutbergets stora parkering och erbjuda försäljning. Fyra platser ställs iordning för ändamålet med förhoppningen att få ett varierat utbud av enklare måltider eller fika. Dessutom planeras fler tillfälliga platser för food trucks i centrala Karlstad.

Inställt nationaldagsfirande

Inställt nationaldagsfirande

​Karlstads kommuns traditionella nationaldagsfirande på Sandsgrundsudden den 6 juni är inställt.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.