Gå direkt till innehåll
Boj i Sundstatjärn som mäter vattentemperaturen som sedan visas i appen Mitt Karlstad.
Boj i Sundstatjärn som mäter vattentemperaturen som sedan visas i appen Mitt Karlstad.

Pressmeddelande -

Vattentemperatur dygnet runt direkt i telefonen

Karlstads kommun vill hjälpa Karlstadsborna att upptäcka lokala utflyktsmål och badplatser i tider när rörelsefriheten begränsas. Nu lanseras en interaktiv karta i appen Mitt Karlstad som visar aktuell vattentemperatur och information om alla kommunala badplatser.

Det är ett resultat av ett koncernövergripande samarbete där Karlstads El- och Stadsnät tillsammans med Karlstads kommun sjösatt 19 trådlösa sensorer som mäter och skickar aktuell vattentemperatur varje timme dygnet runt. Förhoppningen är att det ska hjälpa Karlstadsborna att upptäcka nya och spännande utflyktsmål i vår vackra kommun.

– Det kommer bli en annorlunda sommar, där många semesterplaner ställs in och resor begränsas. Det här medför att många Karlstadsbor kommer semestra på hemmaplan och vad passar då bättre än att upptäcka nya badplatser och temperaturen direkt i telefonen innan du packar väskorna, säger Katarina Lindström, kommunikationsdirektör och får medhåll:

– En fantastiskt bra lösning där tekniken skapar bättre dagar för Karlstadsborna, säger Adamma Sallah, projektledare på Karlstads El- och Stadsnät.

Modern teknik öppnar dörrar för nya lösningar

Projektet med badsensorerna är bara en i raden av alla så kallade ”sakernas internet”-projekt som Karlstads El- och Stadsnät arbetat med de senaste åren. Tekniken är densamma oavsett om det är badplatser eller blomlådor som kopplas upp – allt sköts trådlöst via ett så kallat LoRa-nätverk, som i sin tur är anslutet till stadsnätet.

– Allt är möjligt och det är bara fantasin som sätter gränserna. Det här är ett steg på resan mot ett smartare Karlstad, säger Adamma Sallah.

För mer information kontakta:

Adamma Sallah, Projektledare, Karlstads El- och Stadsnät, 054-540 74 02

Eric Lindgren, kommunikatör, 054-540 56 33

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.