Gå direkt till innehåll
Sommarblommorna står just nu i växthuset på Kroppkärr i väntan på blomnatta
Sommarblommorna står just nu i växthuset på Kroppkärr i väntan på blomnatta

Pressmeddelande -

Under ”blomnatta” kläs Karlstad i sommarskrud

På torsdag kväll är det dags för Karlstads kommun årliga ”blomnatta”. Kvällen då kommunens parkarbetare sätter ut alla broräckeslådor och blombollar fulla med färgglada planteringar. Tusentals blommor ska ut under kvällen så att Karlstadsborna vaknar upp till en blomstrande stad.

Med start vid kl 18 kommer ett 10-tal medarbetare att hjälpas åt att placera ut 108 broräckeslådor och 47 blombollar. Media är välkomna att vara med.

- Det brukar vara en kul kväll och vi håller på tills vi blir klara. Förhoppningsvis är allt på plats vid midnatt, säger Stina Hedeås, arbetsledare på kommunens parkenhet.

Karlstadsolen är inspirationen

Varje år väljer Karlstads kommun ett tema för vårens och sommarens blomsterplaneringar. Årets tema är Karlstadssolen.

- Vi ville gärna jobba med gula och orangea toner. Blålila blommor kommer stå för de svarta linjerna i loggan, berättar Dagmar Nilsson, parkingenjör på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Bland sommarblommorna kommer Karlstadsborna kunna hitta orange dahlia, gul rudbeckia och jätteverbena.

Färre broar smyckas med blommor i år

Det mesta är sig likt jämfört med förra året men på grund av en hållfasthetsutredning gällande broräcken i Karlstad har kommunen tillfälligt fått dra ner på antalet broar med broräckeslådor. Tidigare har de funnits blommor på åtta broar men utredningen visade att Sandgrundsbron och Klaraviksbron inte var dimensionerade för vikten från blomlådorna och dess bevattning.

- Utredningen pågick fortfarande när vi var tvungna att beställa blommorna och då valde vi att ta det säkra före det osäkra. Så i år blir det blommor på de två broar som var godkända redan då, Klaraborgsbron och Hagabron. Nästa år kommer blommorna vara tillbaka på totalt sex broar, säger Dagmar Nilsson.

För mer information kontakta

Dagmar Nilsson, parkingenjör teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 66 45

Stina Hedeås, arbetsledare, teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 65 98

(Annica Granlund, kommunikationsstrateg teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 68 66)

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.