Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Pressinbjudan 27/5: inför skolavslutning och student

Pressinbjudan 27/5: inför skolavslutning och student

Covid -19 gör att student och skolavslutning kommer att se annorlunda ut i år. Utifrån de förutsättningar som finns så kommer vi att tillsammans med elever och vårdnadshavare göra de här dagarna till någonting fint och minnesvärt även denna gång!

Satsning på vägnätet ger goda resultat

Satsning på vägnätet ger goda resultat

Kommunens satsningar på vägnätet de senaste åren har gett resultat och drygt 70 procent av Karlstads asfalterade bilvägar har en hög standard. Det visar den inventering som gjorts under hösten 2019. I år satsas det ytterligare 36 miljoner på beläggning av kommunens bil- och cykelvägar. 25 kilometer bilväg och 19 kilometer gång- och cykelväg får ny asfalt.

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet den 20 maj

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet den 20 maj

För mer information kontakta vård- och omsorgsnämndens ordförande Christian Holm Barenfeld, 054-540 12 81, eller ansvarig handläggare för respektive ärende. Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer. Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.

Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden den 20 maj

Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden den 20 maj

Dagens nämnd hade en gedigen lista av ärenden och många beslut fattades. Bygglov lämnades för Färjestadsskolan som rivs och byggs om till en helt ny skola med tillhörande idrottshall. Bygglov lämnades också för om- och tillbyggnad av ridhus på Färjestad och en detaljplan med 30 bostäder i korsningen Norrstrandsgatan, Norra Allén godkändes. Protokoll från nämnden finns inom kort på webben.

Beslut i korthet teknik- och fastighetsnämnden 20 maj

Beslut i korthet teknik- och fastighetsnämnden 20 maj

En ny granskning av försäljningen av Stadshuset, pris på småhustomter och hantering av träd som skuggar solceller. Det är några av de ärenden som behandlades på teknik- och fastighetsnämnden idag.

Kommunstyrelsen i korthet den 19 maj

Kommunstyrelsen i korthet den 19 maj

Helårsprognosen efter fyra månader visar ett underskott mot budget på fem miljoner kronor för kommunstyrelsen. Ytterligare åtgärder görs för att lindra de negativa konsekvenserna av coronapandemin och stötta det lokala näringslivet och föreningslivet.

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 19 maj

På kultur- och fritidsnämndens möte 19 maj beslutades bland annat om utökade öppettider på Sundstabadet, ekonomiskt stöd för Wermland Operas sommarverksamhet samt konstnärlig gestaltning utmed Solapromenaden.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.