Gå direkt till innehåll
Den första frågan finns vid Sandgrundsudden
Den första frågan finns vid Sandgrundsudden

Pressmeddelande -

Digital tipsrunda ska locka fler till rörelse

Nu lanseras den digitala tipspromenaden Xrundan i Karlstad. Tipspromenaden är en hälsosatsning för att locka fler att röra på sig.

Karlstads kommun har i samarbete med Korpen Karlstad, Karlstads Energi och Xrundan sett till att den digitala tipspromenaden kommer till Karlstad. Wictor Gullström, ordförande för Korpen Karlstad, kom med idén som de andra i gruppen nappade på.

-Friskvård och rörelse är viktigt och vi vet att ju enklare och roligare det är att komma i rörelse desto fler gör det. Att vi nu kompletterar Solapromenaden med en digital frågesport för både vuxna och barn tror vi kan vara ett sätt att få fler att komma ut och börja röra på sig, säger Anders Holmquist, utvecklingschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Den som vill gå rundan laddar ner gratisappen Xrundan på sin smartphone. Varje vecka kommer det nya frågor och det finns frågor för både barn och vuxna. Man kan välja att gå hela rundan på en gång eller dela upp den i etapper. Detta är ett sätt att hålla sig fysiskt aktiv och samtidigt göra något trevligt.

Skyltarna för Xrundan sitter nu utmed Solapromenaden - en 10 kilometer lång och tillgänglighetsanpassad promenad genom centrala Karlstad, med fråga nummer ett vid cykelbanan över Klarälven vid sidan av Värmlands museum. Utmed promenaden finns två utegym: på Gubbholmen och vid Borgmästarholmen, en dansbana för spontandans på Sandgrundsudden och längs vägen finns många kulturella sevärdheter att upptäcka.

- Solapromenaden är den första promenaden som vi kommer att komplettera med en digital frågesport från Xrundan. Tankarna är att det framöver även kommer att finnas Xrundor på andra platser i kommunen, säger Anders Holmquist.

För mer information kontakta:

Anders Holmquist, utvecklingschef, kultur och fritidsförvaltningen

anders.holmquist@karlstad.se

Tel: 054-540 25 20

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.