Gå direkt till innehåll
Så här kommer den nya mötesplatsen på Kronoparken att se ut
Så här kommer den nya mötesplatsen på Kronoparken att se ut

Pressmeddelande -

Vill ha allmänhetens förslag på namn för ny mötesplats

Kronoparken i Karlstad får en ny mötesplats. Nu bjuds allmänheten in till att ge förslag på vad huset ska heta.

Det nya huset på Kronoparken - som kommer att inrymma närbibliotek, fritidsgård och parklek - beräknas vara inflyttat och klart för invigning omkring årsskiftet 20/21. Det stora trähuset, ritat av Tengbom arkitekter, har högt i tak och dess lutande ytterväggar ger det en unik karaktär i området.

Byggnaden har inte namngivits ännu och därför bjuds de framtida besökarna in till att vara med och ge förslag på namn.

-Vi vill involvera kronoparksborna och andra intresserade i processen och kommer att ta emot förslag fram till den 6 juni. Det känns bra att de som kommer att vara i huset får vara med och tycka till, säger Jan Johansson, verksamhetschef, Kronoparken.

De som vill ge förslag kan göra det mellan 25 maj och 6 juni. Detta görs genom förslagslådorna som sitter uppe på Kronoparken eller via karlstad.se/nanmnforslagkrp

- Det är ingen tävling där ett namn vinner men vi kommer att lotta ut några saker bland de inkomna förslagen, säger Jan Johansson.

Vilket namn huset får beslutas av stadsbyggnadsnämnden 26 augusti 2020.

- Om allt går som det ska kan vi genomföra flytten av verksamheten sent i november och i så fall siktar vi på en invigning i början av januari 2021 Vår förhoppning är att huset fylls med verksamhet som gör det till en levande mötesplats för Kronoparksborna!

För mer information kontakta:

Jan Johansson Verksamhetschef Kronoparken
Kultur- och fritidsförvaltningen
Karlstads kommun
jan.johansson3@karlstad.se
054-540 16 69
070-001 88 56

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.