Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Karlstad är Sveriges tionde bästa miljökommun

Karlstad är Sveriges tionde bästa miljökommun

Tidningen Aktuell Hållbarhet har återigen rankat alla kommuner i Sverige, och i år hamnade Karlstad på tionde plats. Årets rankning är en kraftigt uppdaterad version med ett antal nya parametrar och kriterier.

Kartbild över planområdet för Kasernhöjden

Samråd och granskning för planer med totalt 400 bostäder

Stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott beslutade under onsdagen att skicka fem planer på granskning eller samråd. Planerna innehåller totalt ungefär 400 bostäder, en idrottshall och flera kontor och verksamhetslokaler.

Kommunfullmäktige sammanträder med färre ledamöter än vanligt

Kommunfullmäktige sammanträder med färre ledamöter än vanligt

Kommunfullmäktige genomförs som planerat den 14 maj, men med något färre ärenden och med ett minskat antal ledamöter. Detta är en anpassning till Folkhälsomyndighetens rekommendationer där kommunen har ett ansvar för att undvika att samla personer i större omfattning.

Strömmen tillbaka på Bomstad och Skutberget

Strömmen är tillbaka igen sedan kl 22:08 på söndagskvällen. Strömavbrottet som inträffade innan kl 21 berörde uppskattningsvis 200 hushåll på Bomsta, Skutberget, Eriksberg, Långudden, Fintatorp, Lövnäsvägen.

Strömavbrott på bland annat Bomstad och Skutberget

Strömavbrottet inträffade lite innan kl 21 på söndagskvällen och Karlstads energi uppskattar att cirka 200 hushåll är drabbade. Avbrottet berör Bomsta, Skutberget, Eriksberg, Långudden, Fintatorp, Lövnäsvägen.

Biokonceptet Throwback Thursday kommer till Arenan

Under maj kommer biografen Arenan i Karlstad visa banbrytande kult- och filmklassiker varje torsdag på vita duken. Filmerna visas på torsdagar och startar den 7 maj med den stilbildande science fiction-filmen The Matrix.

Inför valborg – risk för ökad alkoholkonsumtion

Inför valborg – risk för ökad alkoholkonsumtion

Alkoholförsäljningen har ökat under covid -19 pandemin. Det är därför viktigt att vuxna funderar över sin egen konsumtion och framförallt har lite extra kontroll på sin tonåring.

Bild från Shutterstock.com

Klassiska midsommarkransen ska återupplivas

Nu påbörjar Karlstads kommun ett långsiktigt arbete med att begränsa och minska spridningen av invasiva arter som lupiner och jättebalsamin. Växterna konkurrerar med vår klassiska svenska flora. Förhoppningen är att blommor som blåklocka och viol ska kunna återhämta sig genom att vi minskar spridningen av invasiva arter. Men för att det ska fungera måste alla Karlstadsbor hjälpa till.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.