Gå direkt till innehåll
Årets idrottsstipendiater Eric Hedin och Malin Svensson. Bakom till vänster, Lina Larhult  (S) och till höger Johanna Larsson (M)
Årets idrottsstipendiater Eric Hedin och Malin Svensson. Bakom till vänster, Lina Larhult (S) och till höger Johanna Larsson (M)

Pressmeddelande -

​Glada mottagare av årets idrottsstipendium för ungdomar och juniorer.

Karlstads kommuns idrottsstipendium för ungdomar och juniorer 2020 har tilldelats Malin Svensson och Eric Hedin.

Fredagen den 29 maj delade  kultur- och fritidsnämnden ut Karlstads kommuns årliga idrottsstipendium för ungdomar och juniorer. Utdelningen skedde på i Sandgrundsparken med blommor och diplom.

Motivering Malin Svensson

Malin har under året 2019 vunnit ett flertal priser och medaljer i bugg och Boogie Woogie. Hon är svensk juniormästare i Boogie Woogie, nordisk mästare i bugg och har tagit EM-brons i Boogie Woogie. Utöver detta är hon ledare för barn och unga i flera dansformer så som bugg, dubbelbugg, Boogie Woogie och showdans. Malin är engagerad i sin sport och för att föra sina gedigna kunskaper vidare och är en värdig vinnare av detta stipendium.

Motivering Eric Hedin

Som enda killen född 2002 kom Eric med i juniorlandslaget i kanot under 2019. Han blev även uttagen för att representera Sverige i EM och slutade som 9:a och bäste svensk. Eric har vunnit ett flertal medaljer i olika tävlingar, bland annat SM-guld och han stod som segrare i hela svenska cupen 2019 och är en värdig vinnare av detta stipendium.

Bildtext: Årets idrottsstipendiater Eric Hedin och Malin Svensson. Bakom till vänster, Lina Larhult (S) och till höger Johanna Larsson (M).

För mer information kontakta:

ÅSA SVANSTRÖM
projektledare kultur, Karlstads kommun
Kultur - och fritidsförvaltningen
telefon: +46 54-540 24 39
asa.svanstrom@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.