Gå direkt till innehåll
Lyssna på Frödings dikter utomhus
Lyssna på Frödings dikter utomhus

Pressmeddelande -

​Lyssna på dikter av Fröding ute i naturen

Alsters herrgård har börjat med Frödingpromenader. En guide tar med besökaren på en promenad runt i herrgårdsparken och levandegör Frödings liv genom dikter och anekdoter.

Det är den ordinarie visningen ”Berättelsen om Fröding” som tillsvidare har ersatts av en Frödingpromenad i herrgårdsparken. Guiderna på Alsters herrgård tar med besökaren på en enkel promenad ute i naturen runt herrgården och läser dikter och berättar anekdoter ur skaldens liv. Visningen är gratis och ges tre gånger om dagen.

-Vi vill göra upplevelsen av Fröding levande för besökarna och samtidigt anpassa oss efter rådande omständigheter. Fröding lyfte ju ofta fram den värmländska naturen i sina dikter så då kan detta bli en riktigt fin upplevelse att få lyssna på dikterna ute i parken, säger Per-Olov Byh, intendent på Alsters herrgård.

Utöver Frödingpromenaderna finns det kostnadsfria aktiviteter för barnen. Förutom Lekskogen och Påfågelshuset finns det en Bokstavsjakt. Klurigt och skojigt för barn från 7 år eller i läskunnigt sällskap som vill leka i herrgårdsparken.

Alsters herrgård har öppet alla dagar i veckan.

För mer information kontakta:

Per-Olov Byh, intendent Alsters herrgård
Tel: 054-540 2441

per-olov.byh@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.