Gå direkt till innehåll

Ämnen: Vuxenutbildning

”Vi vill kompetensutveckla Värmland”

”Vi vill kompetensutveckla Värmland”

Karlstads teknikcenter välkomnar allmänheten till öppet hus den 25 mars klockan 10.00-13.00 på Axel Johnsons väg 6 i Karlstad. Karlstads teknikcenter erbjuder idag fyra profiler av gymnasieingenjörsutbildningen TE4, nio yrkeshögskoleutbildningar, vuxenutbildning samt uppdragsutbildningar för näringslivet.

Kort från barn- och ungdomsnämnden 21 september

Kort från barn- och ungdomsnämnden 21 september

På sammanträdet den 21 september beslutade barn- och ungdomsnämnden bland annat om delårsrapport, avveckling av den fristående förskolan Änglagården, upphandling av systemstöd för elevhälsa samt uppföljning inom internkontroll.

Första lektionen för de studerande på den nya vuxenutbildningen Elektriker - installation och service.

Stort intresse för ny elektrikerutbildning

Under måndagen startade den nya vuxenutbildningen Elektriker på Karlstads Teknikcenter. Redan innan uppstart var intresset stort både från sökande och från arbetslivet. ”Det är fantastiskt att se vilken respons vi har fått” säger Henrik Degert Grahn, rektor på Karlstads Teknikcenter.

Pressinbjudan: Utbildningsmässa för vuxna

Pressinbjudan: Utbildningsmässa för vuxna

Det finns många möjligheter för vuxna som vill börja studera. Nu anordnar Vuxenutbildningen Karlstad och Yrkeshögskolan i Karlstad en mässa för att visa upp det breda utbudet.

Gymnasienämnden i korthet 23 november

Gymnasienämnden i korthet 23 november

Politiskt initiativ om ökad flexibilitet inom vuxenutbildningen, ​nya Sundsta-Älvkullegymnasiet - en skolenhet. Det var två av de ärenden som behandlades vid gymnasienämndens möte den 23 november.

Foto: Johan Eklund

Utbildningsmässa för vuxna

Det finns många möjligheter för vuxna som vill börja studera. Nu anordnar Vuxenutbildningen Karlstad-Hammarö och Yrkeshögskolan i Karlstad en mässa för att visa upp det breda utbudet.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.