Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Snabbare språkinlärning genom rollspel?

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Snabbare språkinlärning genom rollspel?

Rollspel som en del av undervisningen i svenska för invandrare? Nu på tisdag den 5 mars får 120 pedagoger från tolv värmländska kommuner lyssna på en föreläsning om metoden.

Suggestopedi är en pedagogisk metod som utgår från att eleverna ska ha roligt samtidigt som de lär sig ett språk i en trygg miljö. Genom rollspel och aktiv dialog får eleverna använda sina känslomässiga och konstnärliga egenskaper och förmågor.

I och med att metoden innebär att alla deltar aktivt från första början, utifrån sina egna förutsättningar och egenskaper, så skapas en positiv och lustfylld atmosfär.

SFI i Eskilstuna har ett projekt där deras huvudsyfte är att ”tydligt påvisa att suggestopedimetoden ger en snabbare språkinlärning”. Nu kommer de till Karlstad och delar med sig av lektionstips, erfarenheter och resultat till SFI-verksamheter från hela Värmland. Totalt deltar 120 pedagoger från tolv värmländska kommuner.

Bakom föreläsningen står Värmland Tillsammans, som samtidigt startar upp ett nätverk för SFI Värmland.

Här kan du läsa mer om projektet Värmland Tillsammans.

Dag: Tisdag den 5 mars
Tid: Kl. 8.30-13.30
Plats: Albatrossen, våning två, Karolinen

För mer information kontakta:
Jenny Nilson, pedagog och projektmedarbetare Värmland Tillsammans, 070-020 33 66
David Falk, kommunikatör gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, 076-11 88 290

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.