Gå direkt till innehåll
Gymnasienämnden i korthet 23 november

Pressmeddelande -

Gymnasienämnden i korthet 23 november

Politiskt initiativ om ökad flexibilitet inom vuxenutbildningen på Tingvallagymnasiet, nya Sundsta-Älvkullegymnasiet - en skolenhet. Det var två av de ärenden som behandlades vid gymnasienämndens möte den 23 november.

Ökad flexibilitet inom vuxenutbildningen på Tingvallagymnasiet

Efter ett politiskt initiativ av majoriteten fick gymnasieförvaltningens skoldirektör den 20 juni 2018 i uppdrag att utreda ökad flexibilitet inom vuxenutbildningen på Tingvalla.

Utredningen visar att vuxenutbildningen på Tingvallagymnasiet har bra förutsättningar för att öka flexibiliteten. Personal och skolledning i befintlig verksamhet har redovisat ett antal åtgärder och insatser som kan bidra till ökad flexibilitet.

Gymnasienämndens beslut

Gymnasieförvaltningens skoldirektör får i uppdrag att genomföra utvecklingsinsatser inom grundläggande och gymnasial vuxenutbildning vid Tingvallagymnasiet under 2019 i enlighet med vad som redovisats i utredningen.

Nya Sundsta-Älvkullegymnasiet - en skolenhet

Karlstads-Hammarö gymnasienämnd beslutade 2016 att Sundstagymnasiet och Älvkullegymnasiet skulle gå ihop och bilda en gemensam skolenhet från och med den 1 juli 2020.

Skolorna har påbörjat organisationsarbetet inför flytten till den nya skolan och under sommaren 2019 flyttar elever och personal in i den första huvudkroppen.

För att underlätta arbetet föreslår gymnasieförvaltningen att de båda skolenheterna går ihop och bildar en gemensam skolenhet redan den 1 januari 2019, vilket innebär att den nya skolenheten får en gemensam ledningsorganisation och budget från och med kalenderåret 2019.

Gymnasienämndens beslut

Sundstagymnasiet och Älvkullegymnasiet slås ihop till en skolenhet, Sundsta-Älvkullegymnasiet, från och med den 1 januari 2019.

För mer information, kontakta:

Birgitta Larsson, skoldirektör gymnasieförvaltningen, 054-540 13 64
Daniel Berghel (M), ordförande gymnasienämnden, 070-001 86 27

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.